2015.11.04. 09:43:56 8206 190

Levél a szülőknek: mit kér a gyermeked karácsonyra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kísérlet, ami megint az érzelmeinkkel játszik. Vajon a Te gyermekeid mit kérnének karácsonyra, ha azt a bizonyos levelet nem a Jézuskának, hanem a szülőknek kellene megcímezniük? Akkor is játékokra fájna a foga, vagy valami egészen más dolgot kérne, kézzel meg nem foghatót?

Karácsonyi meseolvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi meseolvasás

Erre volt kíváncsi az Ikea, aki nagyon ért hozzá, hogy felbolygassa egy kicsit a lelki világunkat. Valljuk be jól csinálják, és akkor ennyit az ingyen reklámról. Pont. Viszont ez a videó és a mini kutatásuk, valóban felnyitja a szemeket. 10 család vett részt a kísérletben.

Levél a Jézuskának

A kisfilmben először arra kérik a gyerekeket, hogy írjanak egy levelet a Három Királyoknak (nálunk a Jézuskának címeznék, ott a Királyok hozzák az ajándékot) arról, hogy mit kérnek karácsonyra. Ebben a levélben a videójátékoktól az unikornisig minden szerepelt, ahogy várható volt. :)

A másik levél

A második levélben a szüleiknek kellett írni arról, hogy minek örülnének a legjobban karácsonyra. Ez mintha fejtörést okozott volna a gyerekeknek, de játék gyakorlatilag egyik levélben sem szerepelt. Közös vacsora, focizás, több figyelem, több együtt töltött idő, csiklandozás, mese, közös játék viszont annál inkább. Amikor a szülök felolvasták, többen megkönnyezték gyermekük kívánságát, és teljes mértékben meghatódtak.

A csavar

A végén mindegyik gyereket megkérdezték arról, hogy melyik levelet küldenék el, és a válasz - egy kis töprengés után - minden a 10 esetben a szülőknek címzett levél volt.

És most gondolkozzunk mi is! Valóban egyre több játékra van szüksége a gyermekeinknek vagy inkább ránk? Abban egyet érthetünk, hogy szülőként mindig a legjobbat akarjuk adni mindenből a gyerekeknek, miért ne adnánk a legtöbbet és a legjobbat magunkból?

A gyerekek valódi karácsonyi kívánságai - Videó

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...