2022.06.09. 17:25:00 9678 319

Lelket is tápláló desszertek görög joghurtból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emésztőrendszerünk és közérzetünk javítása egyetlen élelmiszerrel? Naná! Kapd elő a görög joghurtot a hűtőből, és hívd segítségül a benne található probiotikus mikroorganizmusokat! Az egész család ízlésének megfelelő egészséges és egyszerűen elkészíthető desszertek készíthetők ebből a hasznos hozzávalóból.

Csokis-joghurtos desszert málnával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis-joghurtos desszert málnával

A görög joghurt emésztést segítő és vitaminok felszívódását lehetővé tévő hatásai mellett még amiatt is sokra tartják, mert enyhíthető vele a szorongás és a stressz.
Sokféle étel elkészíthető vele, de mégis a desszertekben a leggyakoribb a felhasználása. Az egyre melegebb nappali hőmérséklet ellensúlyozására most egyszerre háromféle hűsítő finomság receptját ismerhetitek meg.

Csokoládéhab görög joghurtból

Hozzávalók:

2 és fél pohár görög joghurt
1 csésze (tetszőleges) tej
2 ek. méz
120-130 gr étcsokoládé durvára reszelve
1 tk. vaníliakivonat

A csokireszeléket keverjük bele a tejbe, majd fokozatosan melegítve olvasszuk is bele, az a jó, ha nem forr fel a tej. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a mézet és a vaníliát. Amikor már kicsit visszahűlt, öntsük hozzá a joghurtot is, és keverjük az egészet teljesen simára.
A könnyű, csokis habot öntsük szét tetszőleges számú pudingos tálkákba. Tálalás előtt 3 órán át hűtsük a desszertet hűtőszekrényben, amire feltétként friss gyümölcs, natúr joghurt vagy némi nem túl cukros tejszínhab is kerülhet.

Vaníliás fagyasztott joghurt

Hozzávalók:

900 gr görög joghurt
negyed csésze méz
1 tk. vaníliakivonat

Keverjük össze az összes szükséges alapanyagot, majd fagylaltkészítő segítségével készítsük el a desszertet 30 perc alatt. Ezután fagyasztószekrényben hagyjuk állni egy kicsit, mielőtt elfogyasztanánk.

Görög joghurtos pálcikás jégkrém

Hozzávalók:

2 csésze görög joghurt
2 csésze méz
4 csésze tetszőleges gyümölcs
fél csésze tej

A hozzávalókat adagoljuk bele sorban a turmixgépbe és kevertessük egyneművé. A kapott masszát öntsük bele a fagylaltformákba. Ne felejtsük ki az elfogyasztásukat megkönnyítő pálcikákat sem! Végül hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...