2017.05.22. 17:49:40 12870 336

Lehet, hogy túl sokat vagy egyedül? – Ezekre a jelekre figyelj
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az rendben van, hogy szükségünk van bizonyos én-időre, amikor is magunk vagyunk a gondolatainkkal, érzéseinkkel, vagy „csak úgy”. Amikor csakis magunkra figyelünk. Sajnos, az egyedüllét nem mindig kedv kérdése, van, hogy az élet hozza így. De ha lehet, ilyenkor is keressük más emberek társaságát.

Magány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magány

Mert előfordulhat, hogy már túl sok az én-időből, túl sok az egyedüllétből, és nem ártana társaságba menni. Ha ezeket a jeleket tapasztalod magadon, akkor jó lesz, ha Te is felkeresed a barátaidat, családodat és rendszeresen eltöltesz velük egy kis időt.

Túl sokat vagy egyedül, ha…

... magadban beszélsz

Ha túl gyakran kapod magad azon, hogy magadban beszélsz, akkor valószínűleg már szükséged lenne valakire, aki meghallgat Téged.

... zavar, ha megérintenek

Ha valaki véletlenül hozzád ér, elhúzódsz? Nem szereted, ha bárki is túl közel kerül hozzád, úgymond belép az intim szférádba? Ha ilyen félelmeid vannak, jó lesz, ha minél előbb összehozol egy találkozót a Neked kedves emberekkel, vagy keresel valamilyen társas elfoglaltságot. Egy táncklub, sportklub jó lehetőség lehet a kikapcsolódásra, új ismeretségek kötésére.

... nem alszol jól

Éjszakánként forgolódsz, fel-felriadsz, reggel pedig kialvatlanul ébredsz? Pszichológusok szerint, akik túl sokat vannak egyedül, azoknál gyakrabban jelentkeznek ehhez hasonló alvászavarok.

... már-már félsz emberek közé menni

Ha túl sok ideig vagy egyedül, egy idő után szinte félsz emberek közé menni. De mindenesetre kényelmetlenül érzed magad, ha emberek vannak körülötted, már az utcára sem szeretsz lemenni. Bármennyire is rossz, muszáj lesz újra megszokni embertársaid társaságát, erőt venni magadon, hogy akár a sarki boltba is leszaladj!

... az otthonod maga a káosz

Ha otthonodban a ruhák erre meg arra, a mosogató tele mosatlan edénnyel, ha centi vastagon áll a por, a porszívód pedig állásában megy tönkre, akkor nagy az esélye, hogy túl régóta nem volt Nálad vendégjárás. Hívd meg a családod, barátokat egy ebédre, vagy csak egy délutáni sütizésre, így biztosan ráveszed magad, hogy eltűntesd a káoszt! A lelkednek és a lakásodnak is jót tesz a hozzád közel állók látogatása.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...