2023.06.10. 15:32:51 6907 250

Lehet, hogy mágnest kellene cseréltetnem? – A vonzás törvényéről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyre szélesebb körben ismert és populáris vonzás törvénye, mely a jólét növelésére és a siker vonzására összpontosító régi filozófiára épül, manapság reneszánszát éli. A vallási és filozófiai hagyományokból kifejlődött nézetet a 20. század elején a Napoleon Hill könyveknek – pl.: a Gondolkozz és gazdagodj – köszönhetően újra az érdeklődések centrumába került. A stafétabotot később olyan szerzők vették át, mint például Louise L. Hay az Éld az életed!, és Az erő benned van! c. sikerkönyvek írója.

Csak pozitívan! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csak pozitívan!

A Jack Canfield – D. D. Watkins szerzőpáros az Élj a vonzás törvénye szerint! c. könyvében lejegyzi, hogy a pozitív megerősítések révén egy hullámhosszra kerülhetünk mindennel, amit az életünkbe szeretnénk vonzani. A gondolatok és a szavak ebben a folyamatban erőteljes megerősítésekként, hatékony eszközökként működnek, melyek által a világra való rálátásunkról festünk képet.

A Kulcs önmagadhoz – Használd a vonzás törvényét! szerzője, Venice Bloodworth, pedig nem kevesebbet állít, minthogy a jó- és balszerencse hátterében is ugyanazok a saját magunk által generált energiák állnak. Hogy az ugyanabban a világban forgolódó emberek életminősége mögött maga az ember és gondolkodásmódja áll. A gondolkodás teremtőerővel bír, ami fölött bárki tud rendelkezni, ha megtanulja jól használni a vonzás törvényét.

Akármelyik könyvet is lapozzuk fel, mindegyikben ugyanaz a summázat található: a törvény alapos tanulmányozása, a kitartás, a vágymegvalósulásokba vetett megingathatatlan hit és a célratörés együttese meghozza a maga gyümölcsét.

Mindazok, akik valaha is töprengtek azon, hogy vajon létezik-e egy eleve elrendelt élet, vagy leginkább a mi irányításunk alá helyezték felsőbb erők annak alakítását? nagy valószínűséggel szembe találták már magukat a vonzás (megosztó) törvényével. Ha abból indulunk ki, hogy az individualista ember önmagának csak pozitív előjellel ellátott dolgokat, eseményeket, tulajdonságokat, életmódot kíván, akkor nem kis kihívás farkasszemet nézni azzal a kijelentéssel, mely szerint: mi magunk vagyunk sorsunk kovácsai. (Ilyenkor bukkan fel: a „de hát ki akarna beteg, szegény, sikertelen, alulértékelt stb. lenni?” lelkiállapot-feszélyező kérdéssor). Akik a vonzás törvényében hisznek, többnyire úgy gondolják, hogy az érzésekkel társuló gondolatok erőteljes életalakítókként funkcionálnak. A „hasonló hasonlót vonz” szemlélet azt sugallja, hogy az életünk a mi irányításunk alatt áll.

De vajon mit gondol a tudományos közeg e népszerű meglátásról?

Talán a vonzás törvényéhez az emberek többsége úgy áll hozzá, akárcsak a hitkérdéshez, a reinkarnációhoz, a karmikus jelenségekhez, egyáltalán a spiritualitáshoz (hiszi vagy nem hiszi). Rendkívül sérülékeny, szenzitív, személyes területre evezünk, ha ezt kezdjük el górcső alá venni. Egyes tanulmányok igyekeznek feltérképezni a pozitív gondolkodás, a vizualizáció, a megfelelő frekvencia és rezgés kibocsátásával bevonzott vágyak megvalósulását, például egy 2005-ös áttekintés azt vázolja, hogy az alapvetően pozitív mentalitású emberek nagyobb valószínűséggel válnak boldogabbá, sikeresebbé, mint negatív életszemléletű társaik. Egy 2010-es tanulmány szerint a kitűzött vágyak, álmok vizualizációja erőteljesen megnöveli a valósággá formálódásuk valószínűségét.

Meglehet, vannak, akik számára nem szükséges tudományosan alátámasztott nézetek után kutakodniuk, hiszen megélik, a mindennapi életükben gyümölcsöztetik a vonzás törvényét. Néhány statisztikai adat, közvélemény-kutatás arról ad képet, hogy sokakat érdekel a vonzás törvénye. Vannak megfigyelések, melyek arra mutatnak rá, hogy ezt mindössze az emberiség elenyésző 3 százaléka használja effektív módon. És noha a megkérdezettek közel 40 százaléka egyetért a koncepcióval, ennek ellenére egyfajta passzív hozzáállást tanúsít a megvalósítást illetően. 47 százalék továbbra is szkeptikusan áll a szóban forgó kérdéshez.

A kreatív iparban több mint két évtizede aktív Petri Maatta a Dream Maker oldalán optimistán azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben a vonzás törvényét alkalmazók száma látványosan meg fog növekedni. Mindezt pedig annak tudja be, hogy akik készek kellőképpen megismerni, és a gyakorlatba átültetni ezt a törvényt, megdöbbentő változásokat tapasztalnak életük minden területén.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.