2020.01.06. 09:57:22 9148 279

Legyünk a család olasz nagyija – Így készül a durumtészta mesterfokon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A paradicsomszószt magunk készítjük? Imádjuk a sajtot? Szívesen készítünk tésztaételeket a család számára? Akkor itt az ideje, hogy mennyei házi tésztával emeljük magasabb szintre konyhaművészetünket! Az olasz mamák pedig nem irigyek, és szívesen megosztják velünk titkaikat!

Házi tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi tészta

Amennyiben nem igazán szoktunk tésztát gyúrni, akkor a tojásos tészták receptjének elsajátítása előtt ismerkedjünk meg egy vízbázisú tésztafélével, amely a legtöbb dél-olaszországi tésztaétel (és forma) alapját adja:

Gyúrjunk tésztát durumlisztből!

1.Méricskéljünk:

Minden 100 g durumlisztre számoljunk úgy 45-50 ml meleg vizet, de súlyra is kimérhetjük (45-50 g), hiszen az olasz háziasszonyok a mérőkannákat nem tartják túl pontosnak. Majd adjunk hozzá mindenképpen sót is, mert ez nélkülözhetetlen a gluténszálak megfelelő kötésének kialakulásához! 1 liter vízhez 1 teáskanál, azaz 4 g só szükséges.

2.Keverjük össze:

Egy megfelelő méretű tálkába öntsük bele a kimért lisztet, majd kis mélyedést készítve a közepébe öntsük hozzá a sós vizet. Keverjük jól össze, ügyelve arra, hogy ne maradjon „száraz” liszt a tésztánkban.

3.Gyúrjuk meg a tésztánkat:

5 perc alatt dagasszuk meg a tésztát a következőképpen:
Hullámzó kézmozdulatokkal kezdjük el gyúrni a tésztát, tehát a tenyerünk alsó részével toljuk el magunktól, míg az ujjaink végével húzzuk vissza magunk felé a tésztát. Amikor egyneművé válik a tészta, akkor fordítsuk el 90 fokkal, hajtjuk félbe és folytassuk a dagasztást. Dolgozzunk gyorsan, mivel a levegő hamar szárít! Szükség esetén kezünk nedvesítésével is megelőzhetjük a tészta „ráncosodását”, amit nem kell hagyni pihenni, azonnal felhasználható lesz!

4.Formázzuk a kiválasztott étel receptje szerint:

Az elkészíteni vágyott ételhez bizony általában tradicionális tésztaforma dukál. Keressünk rá, hogyan érhetjük el ezt a formát a legegyszerűbben. Ha szükségesnek érezzük, nyújthatjuk is a tésztát, de a legtöbb tésztaforma ezt nem is fogja igényelni.

Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/pasta-dough-recipe

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...