2018.06.23. 13:53:48 9061 254

Legyen világos! – Így világosítsd ki a beszürkült szőnyeget!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondom, hogy nagy szőnyegpárti vagyok, de egy-egy mutatósabb darab a hálószobába az ágyak elé, mellé igazán belefér. No, és persze a gyerekszobába sem árt egy játszásra alkalmas puha „placc”, némi autós, utas, vonatos mintával ellátva.

Szőnyeg tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőnyeg tisztítása

Szóval, a kisebb méretű szőnyegekkel semmi gondom. Jó, igazából a nagyobbakkal sem, csak hát amikor bekoszolódnak, így kopnak, meg úgy kopnak, besötétednek, akkor valamiért nem igazán szívlelem őket. Pedig van megoldás, vagyis vegyszermentes megoldás a szőnyegek kivilágosítására.

Egy kis erőfitogtatás nem árt!

Ugyan macerás, és nyilván csak az teheti meg, akinek családi háza van, de érdemes beszerezni egy szőnyegporolót, kivinni a szőnyeget és alaposan kiporolni. Több árnyalattal lesz világosabb a kedvenc szőnyeget. Ugyan most nem aktuális, de télen a hó is besegíthet a melóba. Szórj egy keveset a szőnyeg felületére, és porold ki így! A hó a port és a piszkot is kiszedi majd a szőnyegedből!

Biztos nem lesz sótlan…:-)

Ha nagyobb szennyeződéssel van dolgod, jól jöhet ez a megoldás. Szórj sót (ne sajnáld!) a szőnyegre, majd egy szóróflakon segítségével mehet rá egy kis víz. Célszerű a műveletet akkor elvégezni, amikor kicsit csend van otthon, mert a sós, vizes „cucc” akár 2 órácskát is hathat a szőnyegeden. Ha letelt az idő, egyszerűen porszívózd fel az egészet. (Azért azt célszerű megvárni, míg a víz teljesen elpárolog!)

Jöhet a legtutibb házi csodaszer?

Persze! Hogy mégis miről van szó? Naná, hogy az ecetről! Keverj össze egy rész ecetet tíz rész vízzel, tedd egy szórófejes flakonba, majd fújd rá a szőnyeg felületére. Hagyd hatni, illetve várd meg, míg megszárad! A szőnyeg világosabb, színei élénkebbek lesznek!

Fontos lehet…

A püfölős, vagyis a szőnyegporolós módszer kivételével a másik két trükköt először kipróbálnám egy, a szőnyeg kevésbé látható, kisebb felületén. Jobb a békesség!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...