2018.07.01. 17:32:39 9772 340

Legyen a konyhád is higiénikusabb! – Ezeket tedd meg érte!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már hogy ne lenne tiszta és higiénikus a konyhánk, amikor ott aztán tényleg minden egyes nap takarít az ember lánya? – mondhatnák most sokat. És valóban, bizonyos szempontból ez igaz is, ám vannak olyan apróságok, amikre nem árt odafigyelni a (majdnem) tökéletes tisztaságért!

Tiszta konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta konyha

Tényleg csak néhány szösszenetről van szó, ám nem árt őket szem előtt tartani!

Cseréld rendszeresen!

A mosogatószivacsot, rongyot cseréld legalább kéthetente, a konyharuhát, konyhai törölközőt akár kétnaponta, szükség szerint akár még gyakrabban is, hiszen baktériumok melegágya lehet!

Legyen mindenkinek külön!

Vágódeszkából érdemes úgy számolni, hogy legyen külön vágódeszkád a nyers hozzávalók és a már kész ételek szeléséhez. Én még a nyers húsoknak is tartanék egyet külön!

Figyelj a mosásnál!

Ne kíméld a konyharuhákat, rongyokat, konyhai törcsiket mosás közben, legalább 60 ⁰C-os programot válassz számukra!

No, és a szárításnál is!

Hagyd teljesen megszáradni a konyharuhát, mosogatószivacsot, törölközőt!

Először a tisztítás, aztán használd újra!

Ha nyers húst szelsz egy késsel, először takarítsd el, aztán használd újra! Természetesen a vágódeszkát is!

Figyelj a nedvességre!

A konyhai készülékeken, készülékekben, felületeken lévő réseket hagyd rendesen ki- illetve megszáradni, mert ez a nedvesség bacik, gombák, egyéb kórokozók telephelye lehet!

A hűtőszekrénynek sem mindegy!

Legalább 10 naponta pakold ki és töröld ár a hűtőd polcait, megtisztítva ezzel az ételmaradékoktól, egyéb szennyeződésektől! Havonta egyszer ecetes vízzel takaríts, és töröld át mosogatószeres, majd tiszta vízzel!

Cseréld le!

Az összevagdosott, karcos vágódeszkát cseréld le minél előbb, hiszen ezekben a mélyedésekben szennyeződések maradhatnak, ami amúgy sem túl higiénikus, plusz még egyéb kórokozók is megtelepedhetnek itt.

Moss kezet!

Ne csak akkor, ha az ételhez nyúlsz, hanem mosogatás után is! Így biztosan eltávolíthatod a már elmosogatott edényekről a kezedre kerül piszkot, szennyeződéseket!

Forrás: gesundheit.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...