2016.01.22. 13:22:11 9024 231

Légy egyenes! – Tippek és trükkök a hajvasalódhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, hogy az embernek sem kedve, sem hangulata nincs nekiállni a haját vasalgatni, míg máskor szinte haj- és életmentőnek tűnhet egy-egy simítás. Ilyenkor az emberlánya mindig megállapítja: ez bizony egy nagyon-nagyon-nagyon jó találmány.:-) Van néhány trükk, amit érdemes tudnod vele kapcsolatban.

Hajvasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajvasaló

Bye-bye, elálló hajacskák!

Ugye Neked is ismerős: a frissen vasalt hajadból néhány szál külön életre kelt és ide-oda repdes a fejed körül. Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy lehetőség szerint mindig csak egy-egy vékonyabb tincsen (szélessége kb.3 cm) futsz át a hajvasalóval.

A méret itt nem/sem mindegy

Bizony, hajvasaló és hajvasaló között is van különbség. Persze, különböző márkájú, minőségű termékek vannak, ez eddig OK. Ahogy az is, hogy némelyik többet tud, míg a másik kevesebbet. Ám méret szerint nem igazán teszünk különbséget, veszünk egy átlagos szélességűt és kész. Pedig vásárláskor erre is oda kellene figyelnünk. Az ideális méretek pedig a következőek:

Rövid hajhoz, esetleg frufruhoz: 2,5 cm-es szélesség
Állig érő, vékony szálú haj: 3 cm-es szélesség
Vállig érő, enyhén hullámos, közepesen vastag szálú hajhoz: 4 cm-es szélesség
Középhosszú, göndör, loknis hajhoz: 5 cm-es szélesség
Nagyon hosszú, erős hajhoz: 7 cm-es szélesség

Nem kell az erőfitogtatás!

Tudjuk, hogy erős vagy, viszont a hajadnak ezt egyáltalán nem kell bizonyítanod. Úgyhogy ne szorítsd annyira össze a hajvasaló lapjait, miközben áthúzod egy tincsen. Lassan és „gyengéden” csináld, úgy a tuti.:-)

Ha ellaposodna a dolog

Nyilván Te sem szereted, amikor a hajad rálapul a fejed tetejére. Ezt úgy kerülheted el, hogy amikor vasalsz egy-egy tincset, mindig az ellenkező irányba simítsd, mint ahogy eredetileg áll. Tehát, ami a bal oldalra „hajlik”, azt Te a jobb oldalra helyezd vasaláskor és fordítva.

Ügyelj a tisztaságra!

Néha bizony nem árt megtisztítanod a hajvasalód lapjait, mivel használat során összegyűjtik a hajról a fattyút, egyéb szennyeződéseket, illetve tincseink csinosításához használt szereket. Nagyjából kéthetente nem árt, ha megtisztítod. Az üzletben, a fodrászodtól kérhetsz erre praktikákat. Ha nagyon bátor vagy, a kerámia főzőfelületre használt tisztító és egy kiszuperált nejlonharisnya segítségével Te is nekieshetsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.