2019.02.03. 12:53:45 8539 296

Legendák a farsangi fánk körül! – Te hallottad már ezeket az érdekességeket?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, amikor épp tömjük magunkba az isteni finom porcukros, lekváros, csokis, vaníliás és ki tudja, még mivel töltött, leöntött, ízesített fánkot, csupán egyetlen kérdés foglalkoztat minket: vajon van még belőle?:-)

Fánk evés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fánk evés

Aztán ha elteltünk a finomsággal (ha egyáltalán el lehet), szívesebben nézünk e csoda „személyisége” mögé. Vagyis, ha nem is (csak) a „személyisége” érdekel minket, sokkal inkább kíváncsiak vagyunk a múltjára, vele kapcsolatos érdekességekre. Mint például ezekre itt ni!

Érdekes kezdet!

Azt tudtad, hogy a fánkot igazából egy bécsi udvari szakácsnő haragjának köszönhetjük? A Cili néninek hívott szakácsnő mérgében az egyik tanulójának hajított egy adag kelt tésztát, ám a tészta véletlenül a tűzhelyen fortyogó forró zsiradékban landolt. Micsoda véletlen! Micsoda szerencse!:-) Akár így volt, akár csupán egy városi legendáról van szó, annyi biztos, hogy 2000 évvel ezelőtt a rómaiak is készítettek már zsiradékban kisütött kelt tésztát, amit mákban vagy mézben hempergettek meg. Ám a középkori kolostorok lakói is előszeretettel ették ezt a finom, kalóriadús édességet. Igaz, ők azért, hogy nagyböjtig felhasználják a még megmaradt tojást, zsiradékot, vajat.

Szerinted melyik a legnépszerűbb töltelék?

Igen, jól gondolod, a lekvár!:-)

Amilyen finom, annyira nem alakbarát

Egy édes, dundi fánkocska akár 200, de akár 400 kalóriát is tartalmazhat. Hát, nem éppen diétás!

Forrás: sportaktiv.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.