2019.02.03. 12:53:45 8753 297

Legendák a farsangi fánk körül! – Te hallottad már ezeket az érdekességeket?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, amikor épp tömjük magunkba az isteni finom porcukros, lekváros, csokis, vaníliás és ki tudja, még mivel töltött, leöntött, ízesített fánkot, csupán egyetlen kérdés foglalkoztat minket: vajon van még belőle?:-)

Fánk evés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fánk evés

Aztán ha elteltünk a finomsággal (ha egyáltalán el lehet), szívesebben nézünk e csoda „személyisége” mögé. Vagyis, ha nem is (csak) a „személyisége” érdekel minket, sokkal inkább kíváncsiak vagyunk a múltjára, vele kapcsolatos érdekességekre. Mint például ezekre itt ni!

Érdekes kezdet!

Azt tudtad, hogy a fánkot igazából egy bécsi udvari szakácsnő haragjának köszönhetjük? A Cili néninek hívott szakácsnő mérgében az egyik tanulójának hajított egy adag kelt tésztát, ám a tészta véletlenül a tűzhelyen fortyogó forró zsiradékban landolt. Micsoda véletlen! Micsoda szerencse!:-) Akár így volt, akár csupán egy városi legendáról van szó, annyi biztos, hogy 2000 évvel ezelőtt a rómaiak is készítettek már zsiradékban kisütött kelt tésztát, amit mákban vagy mézben hempergettek meg. Ám a középkori kolostorok lakói is előszeretettel ették ezt a finom, kalóriadús édességet. Igaz, ők azért, hogy nagyböjtig felhasználják a még megmaradt tojást, zsiradékot, vajat.

Szerinted melyik a legnépszerűbb töltelék?

Igen, jól gondolod, a lekvár!:-)

Amilyen finom, annyira nem alakbarát

Egy édes, dundi fánkocska akár 200, de akár 400 kalóriát is tartalmazhat. Hát, nem éppen diétás!

Forrás: sportaktiv.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...