2017.05.14. 08:31:01 19207 303

Láss csodát!:-) - Így készül a jégkocka házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy a jégkocka készítése olyan nagy ördöngösség lenne. Néhány jeges „testecske” elkészítéséhez csak víz kell és egy forma, no meg persze egy fagyasztó, és néhány órácska, míg a vízből jég lesz, és máris szürcsölhetjük a kockákkal lehűtött italunkat.

Jégkocka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jégkocka

Nyáron, a hőségben szinte elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön az italunkba egy-egy kockácska. De vannak olyan italok, mint a jeges kávé, egyes koktélok, amelyek évszaktól függetlenül elképzelhetetlenek jeges hűtés nélkül. Ugyan inkább a funkciója a lényeg, mint a külleme, íze, illata, mi lenne, ha egy kis kreativitást csempésznénk a jégkockák készítésébe? Dobjuk fel a színét, ízét, formáját, és ezzel a nyári kerti party hangulatát is!

Ha nem maradnál a hagyományosnál!

Ugyan nem kell külön recept a jégkocka elkészítéséhez, azért nem árt tisztában lennünk az alapokkal! Csupán vízre és egy műanyag, jégkocka készítő tasakra, esetleg műanyag, nyitott tartóra van szükségünk, amibe csak vizet kell töltenünk, néhány órára a fagyasztóba dobnunk. De ne mindig vízzel töltsd fel a kis hézagokat, mehet bele valamilyen gyümölcslé, limonádé is!

Ha színesen szebb

Ha unod a színtelen kockákat, a víz mellé tölts valamilyen gyümölcslevet, üdítőt, kólát a jégkocka készítőbe, és hűtsd ezzel a nyári italodat!

Ha többszínűségre vágynál!

Ha szeretnéd, ha jégkockáid több színben ragyognának, töltsd félig a készítőt egyféle gyümölcslével, tedd a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Majd ezután öntsd rá egy másik, színben hozzá passzoló gyümölcslét, és ezt is tedd a fagyasztóba. Nem csak az italodat, de a kedvedet is feldobja majd a sokszínűség!

Ha változtatnál a formán

Ne dobd kis az üres bonbonos dobozokat! A szív, vagy bármilyen más formájú műanyag bonbonos rekeszek ugyanúgy használhatóak jégkocka, vagyis inkább jégforma készítésére, mint az erre szánt zacskók.

Meglepetés a jégkocka közepén

Gyümölcsöt, mentát, de ehető virágszirmot (az ehető virágszirmokról (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ennivalo-szirmok-az-edestol-a-csiposig] és (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/5-finomsag-eheto-viragokbol] olvashatsz bővebben) is csempészhetsz a jégkockádba! Ehhez csak félig töltsd a jégkocka készítőt, hagyd megfagyni bent a vizet, majd erre tegyél valamilyen gyümölcsöt, egy mentalevelet, vagy ehető rózsaszirmot, és öntsd fel teljesen a tartót. Ezután mehet újra a fagyasztóba, és várd, míg elkészül a gyümölcsös, virágos, ízes csoda!

A fenti ötleteket kedvedre variálhatod, feldobva ezzel a saját, illetve a vendégeid hangulatát!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Változnak az évszakok…” – Ezzel együtt az alvási szokások is

Ahogy az ősz beköszönt, és a nappalok egyre rövidebbek lesznek, sokan érezzük, hogy alvási szokásaink is változnak. A hűvösebb, sötétebb reggelek gyakran arra csábítanak, hogy tovább maradjunk az ágyban, míg az esti korai sötétedés miatt hajlamosabbak vagyunk korábban lefeküdni.

Babával az élet – De mi lesz a szerelmetekkel?

Amikor egy baba érkezik egy pár életébe, az mindent megváltoztat. Az újdonsült szülők számára az élet hirtelen a pici körül forog, és a mindennapok dinamikája teljesen átalakul. A korábbi kettős helyét felváltja a hármas egység, ahol az alvás, a pihenés, és a közös idő mind ritka kincs lesz.

Tápláló reggelik a nagy rohanásban – két bomba jó recepttel

Ugye neked is sokszor gondot okoz, hogy a reggeli kapkodásban valami olyat egyél, ami energiát ad, gyors és finom, valamint változatos is? Hidd el, sokan vagyunk ezzel így! Nem olyan egyszerű egy ilyen étkezést mindig összehozni, ráadásul egy jó reggelinél nem árt, ha megtalálható benne mindaz, ami megadja a kezdő löketet: a vitalizáló vitaminok, fehérjék és rostok. Egy tál joghurtos, müzlis, magvas, gyümölcsös vagy éppen asztalt gyümölcsös kombóval például okos dolog elkezdeni a napot, mert benne van minden, amire szükséged lehet a „kilövéshez”. Lehet, hogy így aznap még a Wonder Woman jelmezedet is a szekrényben hagyhatod!