2017.05.14. 08:31:01 18166 303

Láss csodát!:-) - Így készül a jégkocka házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy a jégkocka készítése olyan nagy ördöngösség lenne. Néhány jeges „testecske” elkészítéséhez csak víz kell és egy forma, no meg persze egy fagyasztó, és néhány órácska, míg a vízből jég lesz, és máris szürcsölhetjük a kockákkal lehűtött italunkat.

Jégkocka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jégkocka

Nyáron, a hőségben szinte elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön az italunkba egy-egy kockácska. De vannak olyan italok, mint a jeges kávé, egyes koktélok, amelyek évszaktól függetlenül elképzelhetetlenek jeges hűtés nélkül. Ugyan inkább a funkciója a lényeg, mint a külleme, íze, illata, mi lenne, ha egy kis kreativitást csempésznénk a jégkockák készítésébe? Dobjuk fel a színét, ízét, formáját, és ezzel a nyári kerti party hangulatát is!

Ha nem maradnál a hagyományosnál!

Ugyan nem kell külön recept a jégkocka elkészítéséhez, azért nem árt tisztában lennünk az alapokkal! Csupán vízre és egy műanyag, jégkocka készítő tasakra, esetleg műanyag, nyitott tartóra van szükségünk, amibe csak vizet kell töltenünk, néhány órára a fagyasztóba dobnunk. De ne mindig vízzel töltsd fel a kis hézagokat, mehet bele valamilyen gyümölcslé, limonádé is!

Ha színesen szebb

Ha unod a színtelen kockákat, a víz mellé tölts valamilyen gyümölcslevet, üdítőt, kólát a jégkocka készítőbe, és hűtsd ezzel a nyári italodat!

Ha többszínűségre vágynál!

Ha szeretnéd, ha jégkockáid több színben ragyognának, töltsd félig a készítőt egyféle gyümölcslével, tedd a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Majd ezután öntsd rá egy másik, színben hozzá passzoló gyümölcslét, és ezt is tedd a fagyasztóba. Nem csak az italodat, de a kedvedet is feldobja majd a sokszínűség!

Ha változtatnál a formán

Ne dobd kis az üres bonbonos dobozokat! A szív, vagy bármilyen más formájú műanyag bonbonos rekeszek ugyanúgy használhatóak jégkocka, vagyis inkább jégforma készítésére, mint az erre szánt zacskók.

Meglepetés a jégkocka közepén

Gyümölcsöt, mentát, de ehető virágszirmot (az ehető virágszirmokról (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ennivalo-szirmok-az-edestol-a-csiposig] és (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/5-finomsag-eheto-viragokbol] olvashatsz bővebben) is csempészhetsz a jégkockádba! Ehhez csak félig töltsd a jégkocka készítőt, hagyd megfagyni bent a vizet, majd erre tegyél valamilyen gyümölcsöt, egy mentalevelet, vagy ehető rózsaszirmot, és öntsd fel teljesen a tartót. Ezután mehet újra a fagyasztóba, és várd, míg elkészül a gyümölcsös, virágos, ízes csoda!

A fenti ötleteket kedvedre variálhatod, feldobva ezzel a saját, illetve a vendégeid hangulatát!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!