2017.05.14. 08:31:01 18127 303

Láss csodát!:-) - Így készül a jégkocka házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy a jégkocka készítése olyan nagy ördöngösség lenne. Néhány jeges „testecske” elkészítéséhez csak víz kell és egy forma, no meg persze egy fagyasztó, és néhány órácska, míg a vízből jég lesz, és máris szürcsölhetjük a kockákkal lehűtött italunkat.

Jégkocka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jégkocka

Nyáron, a hőségben szinte elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön az italunkba egy-egy kockácska. De vannak olyan italok, mint a jeges kávé, egyes koktélok, amelyek évszaktól függetlenül elképzelhetetlenek jeges hűtés nélkül. Ugyan inkább a funkciója a lényeg, mint a külleme, íze, illata, mi lenne, ha egy kis kreativitást csempésznénk a jégkockák készítésébe? Dobjuk fel a színét, ízét, formáját, és ezzel a nyári kerti party hangulatát is!

Ha nem maradnál a hagyományosnál!

Ugyan nem kell külön recept a jégkocka elkészítéséhez, azért nem árt tisztában lennünk az alapokkal! Csupán vízre és egy műanyag, jégkocka készítő tasakra, esetleg műanyag, nyitott tartóra van szükségünk, amibe csak vizet kell töltenünk, néhány órára a fagyasztóba dobnunk. De ne mindig vízzel töltsd fel a kis hézagokat, mehet bele valamilyen gyümölcslé, limonádé is!

Ha színesen szebb

Ha unod a színtelen kockákat, a víz mellé tölts valamilyen gyümölcslevet, üdítőt, kólát a jégkocka készítőbe, és hűtsd ezzel a nyári italodat!

Ha többszínűségre vágynál!

Ha szeretnéd, ha jégkockáid több színben ragyognának, töltsd félig a készítőt egyféle gyümölcslével, tedd a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Majd ezután öntsd rá egy másik, színben hozzá passzoló gyümölcslét, és ezt is tedd a fagyasztóba. Nem csak az italodat, de a kedvedet is feldobja majd a sokszínűség!

Ha változtatnál a formán

Ne dobd kis az üres bonbonos dobozokat! A szív, vagy bármilyen más formájú műanyag bonbonos rekeszek ugyanúgy használhatóak jégkocka, vagyis inkább jégforma készítésére, mint az erre szánt zacskók.

Meglepetés a jégkocka közepén

Gyümölcsöt, mentát, de ehető virágszirmot (az ehető virágszirmokról (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ennivalo-szirmok-az-edestol-a-csiposig] és (itt)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/5-finomsag-eheto-viragokbol] olvashatsz bővebben) is csempészhetsz a jégkockádba! Ehhez csak félig töltsd a jégkocka készítőt, hagyd megfagyni bent a vizet, majd erre tegyél valamilyen gyümölcsöt, egy mentalevelet, vagy ehető rózsaszirmot, és öntsd fel teljesen a tartót. Ezután mehet újra a fagyasztóba, és várd, míg elkészül a gyümölcsös, virágos, ízes csoda!

A fenti ötleteket kedvedre variálhatod, feldobva ezzel a saját, illetve a vendégeid hangulatát!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában