2014.08.01. 10:00:00 7061 30

Lasagne sütés nélkül? Miért ne!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alábbi receptet Martha Stuart weboldalán találtuk, és mivel lelkesedünk az egyszerűen elkészíthető, gyors receptekért, ezért úgy gondoltuk, hogy megosztjuk veletek is. Hátha jól jön a változatosság jegyében egy könnyű és extra gyorsan elkészíthető vacsora recept, amely a nyári lasagne névre hallgat. Szerintünk azért ideális, mert sütés nélkül készül, így nem kell a felfűtött konyhában szorgoskodnod. Ráadásul kíméletes a gyomroddal is, mivel friss zöldségekből készül.

Nyári lasagne | Fotó: marthastewart.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári lasagne | Fotó: marthastewart.com

Nyári Lasagne

Hozzávalók

  • fél csésze rikotta
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 3 evőkanál + 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • Só és bors
  • 8 lasagne tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre koktél paradicsom
  • 2 bébi cukkini
  • friss bazsalikom levél

Elkészítése

Előkészítésként a cukkinit szeleteld vékony szeletekre, a paradicsomokat pedig vágd félbe.

Egy kis tálban keverd össze a rikottát és a reszelt parmezán sajtot 2 teáskanál olívaolajjal. Ezután fűszerezd sóval és borssal.

Törd félbe a lasagne tésztákat (keresztben), és főzd meg sós vízben, majd óvatosan öblítsd le és csepegtesd le.

Két evőkanál olívaolajban egy kicsit futtasd meg a zúzott fokhagymát és a félbevágott koktélparadicsomot. Kb. 3 perc alatt megpuhul a paradicsom, amikor ez megtörténik, akkor tedd a paradicsomot félre egy tálban.

Tégy még egy kanál olajat a serpenyőbe, majd add hozzá a cukkínit. Sózd és borsozd, majd kb. 5 percig futtasd az olajon, kevergesd közben, nehogy leégjen. Amikor kész, tedd egy tálba és fűszerezd friss bazsalikommal. Ezt a háromféle anyagot fogjuk rétegezni a tésztával.

Először helyezz el egy adag paradicsomos szószt a tányéron, tégy rá egy lasagne tésztát, majd egy kis adagot a rikottából, kicsivel többet a cukkiniből és még egy kis paradicsomot, majd egy lasagne tésztát. Akár kétszer is megismételhető ez a réteg, a tetején tésztával és paradicsommal fejezzük be. Bazsalikommal díszíthetjük.

Ezt a receptet megbolondíthatod még 3-4 mozzarella golyóval, olívabogyóval és pár csepp olívaolajjal a tányéron, ami remekül fog illeni a tésztához.

Proaktív tipp: a zöldséges töltelék más nyári finomságból is készülhet. Például padlizsán kockákból vagy akár lecsó alappal is. A lecsót egyébként mediterrán fűszerekkel is el lehet készíteni, teljesen más jelleget kap, és ideális tésztákhoz. A rikottát helyettesítheted túróval is.

Forrás és fotó: marthastewart.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.