2017.12.19. 09:21:44 10365 350

Lagom: másold le a svéd életstílust és légy kiegyensúlyozott!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár az újévi fogadalom részeként is érdemes lehet néhány gondolatot szánni a „megfontolt boldogság” fogalmára. Az ezt leginkább megvalósítani képes észak-európai országtól tanulva komplett életstílust sajátíthatunk el, ugyanis a svédeknek egy egész (magyarul is elérhető) könyvük is van erről, mégpedig lagom néven.

Mosolygó nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosolygó nők

Habár a lagom magába foglalja a környezettudatos lakberendezést és a kulinaritás kreatív értelmezését, de ennél jóval tovább is mutat: biztat az önmagunkkal és a környezetünkkel való egyensúly és egység elérésére.

Amit a svédektől a lagom révén tanulhatunk:

  • Maradj kapcsolatban legbelsőbb érzelmeiddel, tanuld meg uralni őket!
  • Vedd komolyan a munkát a munkaidődben, de ugyanúgy tartsd tiszteletben a munkán kívül töltendő órákat is!
  • Bátran vess fel új ötleteket a munkahelyeden! Javasolj rövid csoportos kávé- vagy teaszüneteket a kreatívabb és produktívabb munkavégzés érdekében!
  • Kapcsolódj ki egy számodra ellazító (és kreatív) hobbival: járd a természeted, csatlakozz egy művészeti szakkörhöz vagy bármilyen hasznos tevékenységet végző kezdeményezéshez!
  • Tekints magadra úgy, mint egy nagyobb egész részére, valld a közös felelősségvállalás eszméjét!
  • Minél kevesebb háztartási hulladék kerüljön a szemeteskukádba; amit lehet, komposztálj és használd a szelektív hulladékgyűjtőket!
  • A mértékletesség nagy erény; szokj le a pazarlásról és a felesleges felhalmozásról!

Érdemes hinni már egyedül Svédország gazdasági, egészségügyi és környezetvédelmi mutatóinak is, ám az erre vonatkozó kutatási eredmények ugyancsak alátámasztják azt a tényt, hogy a kiegyensúlyozottság egyenes utat jelent az elégedettség felé. Mindent egybevetve törekedj arra, hogy képes legyél mindig annyival megelégedni, amennyire adott pillanatban éppen szükséged van. Ne hajszolj semmit, élj a jelenedben!

Forrás: mindset.co.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...