2022.07.08. 08:48:26 9936 281

Krém tortákhoz, amit lazán elkészíthet bárki
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdő konyhatündérek figyelem! Te is azért nem álltál eddig neki a tortakészítésnek, mert túl nehéz feladatnak tűnt finom, kellemes állagú, főzött krémet készíteni, a vajas krémeket pedig utálod? Itt a ments várad!

Torta egyszerű krémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Torta egyszerű krémmel

A hétvégén dupla születésnap volt, és kivételesen nem rendeltünk tortát, hanem én készítettem. Nos, nem éppen a cukrásztudományomról vagyok híres, de belevágtam a dologba. A piskóta sütéssel nincsen gondom, eddig mindig sikerült, de a házi vajas (még inkább margarinos) krémektől kiráz a hideg, a főzött krémek pedig elég macerásnak tűnnek. Így hát kerestem alternatívát, amit a magam fajta kezdő is tökéletesen kivitelezhet. Rá is akadtam a fehér csokoládés mascarpone krémre, ami nem csak finom, hanem bátran variálható, színezhető, ízesíthető bárhogy.

Az alapkrém:

250 g mascarpone
20 g porcukor
200 g fehér csokoládé
2 dl habtejszín

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ügyelve rá, hogy ne kapjon le. A víz tényleg csak gyöngyözzön alatta. A porcukrot kikeverjük a mascarponéval.

A habtejszínt keményre felverjük egy robotgéppel. Mindenképpen 30% zsírtartalom feletti habtejszínt válassz, javasoljuk a cukrászhabot. Miután a csokoládé kissé visszahűlt, összekeverjük a mascarponéval, majd adagonként, óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. Ügyelve rá, hogy hogy ne törjük össze.

Az így kapott krémet porral vagy géllel vagy akár folyékony étel színezékkel is színezhetjük. Miután egy kicsit kihűtöttük a tortába és a torta borítására is kiváló. Egy nappal előbb készítsük el a tortát, mint ahogy fogyasztani szeretnénk, így a piskóta magába fogja szívni a felesleges nedvességet, és jól szeletelhető lesz.

Az eredeti receptben 100 g fehér csokoládé volt, de valahogy nem volt olyan átütő az íze, 200 grammal finomabb lett és az állaga is jobb lett a krémnek. Cserébe a cukor mennyiségét csökkentettem. Ez a mennyiség egy 6 tojásos piskótára elegendő. Külső bevonatnak és belső krémnek is ezt használtam.

A fehér csokoládét természetesen helyettesíthetjük másfajta csokival is, így nagyon finom csokikrémet fogunk kapni. Dúsíthatjuk gyümölcsökkel vagy gyümölcspürével, szezonnak megfelelően.

Citromlével, citromhéjjal még ízesebbé tehetjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.