2017.02.27. 17:00:09 15252 359

Kreatív használati tárgyak jégkrém pálcikákból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „csináld magad” jelenség a reneszánszát éli. Sokan készítenek saját maguknak akár ékszereket, akár megunt ruhadarabokból új ruhákat. Egy kis nyári gyűjtögetés után jégkrém pálcikákból is készíthetsz jópofa, és nem mellesleg környezetbarát dolgokat.

Színes jégkrémpálcikák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes jégkrémpálcikák

1. Könyvjelző

Színezheted filccel, csillámozhatod vagy csak úgy natúr is felhasználhatod erre a célra a pálcikádat. Érdemes fonalból kis lógó részt fonni rá – akár gyöngyökkel, hogy könnyebben ki tudd nyitni a könyved. Lehet ragasztani is rá, de óvatosan át is tudod fúrni a pálcika végét.

2. Kerti jelölő

A pálcika végét élénk színnel jelöld meg, és filccel írd rá az elültetett növények nevét. Ugye milyen egyszerű?

3. Motivációs kártya

A kis pálcákra motiváló szövegeket írva remek lelkesítő üzeneteket hagyhatsz magadnak, és ajándéknak is kiváló lehet.

4. Pálcakártya

Szintén csak tűfilc használatával „pakli” kártya is készíthető a jégkrém pálcikákból! Nyerő ötlet, amely ráadásul hosszabb ideig is leköti a gyerekeket.

5. Tolltartó / tároló dobozka

Simán négyzet formában, jenga-torony szerűen vagy csavarva is elkészítheted. A pálcikákon kívül csak ragasztópisztolyra lesz szükséged. A tároló fala kb. a ceruzák és tollak háromnegyedéig érjen.

6. Geometrikus képkeret és fali polc

Nyugodtan rugaszkodj el a négyzettől! A legmutatósabb a hatszögletű kis polcocska lesz. Pácolhatod a fa pálcikáidat, hogy a berendezésedhez leginkább illő dekorációt készíthesd el.

7. Virág kaspó

Pálcikák, ragasztó és zsinór… készen is van a lógatható virágtartó. Persze megfelelő átmérőjű cserép kell hozzá.

8. Mécses tartó

Amennyiben már rendelkezel minimum 16 db pálcikával elkészítheted a teamécses tartót is: tetszőleges, kevésbé gyúlékony alapanyagot válassz hozzá oldalfal gyanánt, amelyen átszűrődik a gyertyaláng fénye.

9. Madáretető

Praktikus, olcsó és természet közeli megoldás a kerti látogatóid kényeztetésére. Hasonlóan készül, mint a lógatható virágtartó. Csak arra figyelj majd, hogy a magok ne szóródjanak ki nagyobb szélben sem. Célszerű kis ülőkéket is készíteni a madarak számára.

10. Poháralátétek

Nem találtál neked tetsző poháralátéteket sehol sem? Itt az alkalom egyéni darabok létrehozására! Feliratozhatod, festheted, de akár szalvétatechnikás megoldással is dekorálhatod.

11. Ékszertartó

Állvány és falra akasztható verzióban is készülhet. A formavilágnak csak a képzeleted szabhat határt.

12. Lámpabúra

Valószínűleg a legtöbb alapanyagot igénylő tárgy a felsorolásban, de érdemes nekiveselkedni, mert igazán egyedi megoldást nyújthat egy nehezen berendezhető helyiségben.

A legjobb ezekben a dolgokban, hogy a gyerekek is szívesen részt vesznek majd az elkészítésükben, és további kreatív ötletek is az eszükbe fognak jutni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.