2020.03.12. 15:25:52 12594 379

Közös érdek a járvány megállítása - Viselkedjünk felelősen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koronavírust immár hivatalosan is világjárvánnyá nyilvánította a WHO, amelynek minden szinten súlyos következményei vannak, lesznek a következő hónapokban. Valószínűleg fájni fog itt, kicsiny hazánkban is, de a pánik helyett most együttműködésre és felelősségvállalásra van szükség.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

Megjelent és délután háromkor hatályba is lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.

"A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki" - olvasható a rendeletben.

A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelöli ki. A miniszterelnököt feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti.

A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában. - írja az MTI

Miért hirdették ki a veszélyhelyzetet?

Mivel nincs hatásos oltóanyag az új Covid-19 koronavírus ellen, ezért a járvány terjedésének megállítása csak úgy lehetséges, ha a fertőzést a szó szoros értelmében karanténba zárjuk, és ott is tartjuk. Ahhoz, hogy ez sikerüljön mindenkinek együtt kell működnie és be kell tartania az előírásokat, óvintézkedéseket, javaslatokat.

Mit tehet a hétköznapi ember?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint követni kell a légzőszervi vírusok elkerülése érdekében szokásos óvintézkedéseket:

  • Gyakori kézmosás szappannal és vízzel, vagy alkohol alapú kéztisztítóval
  • A száj és az orr eltakarása a könyökkel vagy szövettel, ha valaki köhög vagy tüsszent
  • A szem, az orr és a száj érintésének elkerülése, ha a kéz nem tiszta
  • Kerülni kell a szoros érintkezést a betegekkel
  • Kerülni kell az edények, poharak, ágyneműk és egyéb háztartási cikkek megosztását a betegekkel
  • Tisztítani és fertőtleníteni kell azokat a felületeket, amelyeket gyakran megérintenek az emberek
  • Ha beteg valaki, akkor maradjon otthon és ne menjen a munkahelyére, az iskolába és nyilvános területekre

Forrás

Továbbá érdemes ezt is be tartani:

  • Közösségi programok, utazások elhalasztása
  • Sorban álláskor 1 m távolságot tartsunk az előttünk állóktól
  • Kerüljük a zsúfolt helyeket
  • Nagyon vigyázzunk idős rokonainkra, a vírus és szövődményei első sorban rájuk veszélyesek
  • Erősítsük immunrendszerünket

Nem a pánik, hanem a fegyelmezett viselkedés vezethet eredményre. Azt szokták rám mondani, hogy örök optimista vagyok, szóval nézzük a jó oldalt: egy kicsit lassuljunk le, egy kicsit törődjünk magunkkal, a családunkkal, a környezetünkkel és a társadalommal, embertársainkkal...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...