2021.05.02. 14:25:02 9019 223

Kössünk, mert kötni jó (és egészséges)! – 7+1 okot adunk rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a kötésről, horgolásról esik szó, mindig gyermekkorom nagymamánál töltött nyarai jutnak az eszembe. Amikor is a mamám igyekezett belénk verni a kötés tudományát. Hát, mit mondjak, sajnos elég kevés sikerrel!

Kötés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kötés

Nem is igazán érdekelt minket a téma, valószínűleg az ember 12-13 évesen nemigen tudja elképzelni, hogy egyszer értékelni fogja a saját kézzel kötött pulcsikat, mellényeket. Pedig milyen nagy kincs egy-egy ilyen darab, akár a dédi, akár a nagymama, akár mi magunk készítjük! És ha még azt is tudtuk volna, hogy a kötés az egészségünknek is jót tesz, talán szorgalmasabban és nagyobb lelkesedéssel vetjük magunkat a pulóver, sál, sapka, takaró készítés rejtelmeibe.

Miért tesz jót az egészségünknek a kötés?

Íme, néhány igencsak nyomós érv, amiért érdemes áldoznod a kötés oltárán.

  • Jót tesz az önbizalmadnak!Az egyik percben még egy halom gombolyag, a másikban pedig, Neked köszönhetően egy csinos pulcsi, takaró, sál, sapka. Lehetnél ennél büszkébb?

  • Ha éppen leszokóban, esetleg egy diéta közepén vagy! A kötés elvonja a figyelmedet az egyéb, kevésbé egészséges szokásaidról, mint a dohányzás, vagy a folyamatos hűtőben kutatás.

  • Több kötött holmi, kevesebb félelem! Ha a kötésre koncentrálsz, nagy valószínűséggel elfelejted majd az egyéb félelmeidet, aggodalmaidat. Ez a folyamatos koncentrációnak is köszönhető, illetve annak, hogy kötögetés közben boldogsághormon szabadul fel.

  • A memóriád is hálás lesz érte! Ha naponta tornáztatod a szemeid, javíthatja a memóriádat. A szem egyik irányból a másikba történő mozgatása kötés közben éppen tökéletes erre.

  • Maradj szellemileg friss! Ha naponta hódolsz a kötési szenvedélyednek, sokat tehetsz azért, hogy friss maradj szellemileg.

  • Stresszes vagy? Köss! A kötés tudománya csökkentheti a stresszt, aminek hosszú távon a szíved is hálás lesz.

  • Trenírozd a motorikus képességeid! Talán nem meglepő, hogy az apró mozdulatok mind segítenek karban tartani, fejleszteni a motorikus képességeidet!

  • A kötés boldogság! Vagyis majdnem! Csökkentheti a depresszió tüneteit, hiszen egy kiadós kötögetés után sokkal boldogabbnak érezheted majd magad!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...