2017.11.27. 14:59:42 11423 375

Kopogtató borostyánból - az ajtó dísze
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tele van a kertünk borostyánnal? Nem tudunk mit kezdeni az őszi munkálatokban lemetszett ágaival? Esetleg kósza szalma koszorú alapok rontják a levegőt a sufniban? Nosza, rittyentsük szépen kopogtatót ezekből is. Itt van a karácsonyvárós időszak, nem is lehet szebb dísze az ajtónak egy általunk kötött ajtókopogtató koszorúnál.

Karácsonyi kopogtató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi kopogtató

Amire szükségünk lesz:

  • borostyán, jó sok
  • szalma koszorú alap
  • kötöző drót, lehetőleg zöld
  • metszőolló, drótvágó
  • színes szalag

Hogyan lássunk hozzá?

A lemetszett borostyán ágakat kisebb darabokra vágjuk, de a nagyobb leveleket például önállóan is fel fogjuk tudni kötözni a koszorúra. A koszorú lényege az, hogy a borostyánnal gyakorlatilag beborítjuk az egész alapot. Elkezdeni úgy fogjuk a munkát, hogy a szalmára rakunk egy hurkot a drótból, majd szépen akkurátusan, körbe-körbe elkezdjük ráerősíteni a borostyán ágakat a levelekkel együtt. Egy darabka ág levéllel, egy tekerés. Sokszor megyünk körbe, és tényleg jó sok borostyánt fogunk felkötözni. Ennek eredménye lesz egy olyan koszorú, amiből nem is látszik ki a szalma alapja. Amikor úgy látjuk, hogy a nagy zöld levélhalmon kívül nem is látszik más a kopogtatónkból, elkötjük a drótot, majd elvágjuk. Színes szalagból – leginkább piros színűből – kötünk egy szalagcsokrot, beletűzzük a koszorúba, az egészet felerősítjük az ajtónkra, és tádámmm, készen is van a saját gyártású kopogtatónk. Az egész utca csodálni fogja.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pozsgások gondozása lépésről lépésre

A szukkulensek gondozása nem túl bonyolult, ennek ellenére igen mutatósak. Hiába nem túl komplikált a gondozásuk egy-két tippet mégis érdemes megfogadni, hogy sokáig élettel teli kis pozsgás növények díszíthessék kertünk, balkonládáink, szobáink.

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.