2021.02.09. 15:31:39 10085 218

Könyvtári cserepont szolgáltatást indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Járványügyi szempontból biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet majd előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni szerdától a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) könyvtári cserepontjain. Olvasóbarát intézkedésként az FSZEK hétfőtől ideiglenesen ingyenessé teszi az előjegyzést a leendő olvasók számára.

Könyvtár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyvtár

Az FSZEK Központi Könyvtára és valamennyi tagkönyvtára 2020. november 11. óta zárva tart, mivel a kormány a járványügyi veszélyhelyzet miatt megtiltotta a könyvtárakban való tartózkodást - emlékeztet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Mint felidézik, az intézmény meghosszabbította a több mint 200 ezer aktuális kölcsönzés lejárati idejét, emellett Könyvtár otthonról címmel tanulástámogató információs szolgáltatást indított telefonon, e-mailben és Skype-on.

A FSZEK elérhetővé tette adatbázisait is a könyvtári tagok számára, akik pedig nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően használhatják ezeket. Az online szolgáltatások azonban nem helyettesítik a legnépszerűbbet: a könyvkölcsönzést, ezért a könyvtár könyvtári cserepont elnevezéssel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A könyvtári cserepontokon a bibliotékák zárva tartása mellett - ajtón vagy ablakon keresztül - lehetségessé válik a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a cserepontokon a beiratkozás és a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége is biztosított lesz, az FSZEK a novemberi bezárás óta beszerzett csaknem 14 ezer könyvújdonsággal is várja olvasóit.

A cserepontok szerdától normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, a kijárási tilalomra tekintettel pedig minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező lesz a távolságtartás, illetve maszk viselése. Az FSZEK az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A könyvtári cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitva tartásáról az www.fszek.hu honlapon, a közösségi médiafelületeken és e-mailben is tájékoztatja olvasóit.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...