2019.12.30. 17:05:25 8327 285

„Könnyű álmot hozzon az éj!” – Ezekkel a tippekkel könnyebb lesz az elalvás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napközbeni rohanás, a mindennapos stressz sokunknál megakadályozza, hogy könnyen elaludjunk, nyugodtan pihenjünk. Ezért is igyekeznünk kell legalább a zavaró körülményeken kiiktatnunk, ha már az idegeskedést, rohangálást nem mindig sikerül.

Nyugodt alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugodt alvás

Csak néhány apróság, de segíthet, hogy nyugodtabb, kipihentebb legyen az alvásod.

Ezeket kerüld!

Vannak bizonyos ételek, és italok, amiket jobb, ha elkerülsz, ha nyugodt alvásra vágysz. Úgy általában elmondható, hogy a fűszeres, zsíros étkeket lefekvés előtt már jobb nem fogyasztani. Ezeken kívül az alkohol sem mindig jó barát ilyenkor, valamint a kávé, fekete vagy zöld tea, energiaitalok, cukros üdítők, amelyeket még érdemes kiiktatnunk ilyenkor.

Apró, de zavaró tényező

Lefekvés előtt ne sajnáld az időt egy „kétbetűs kitérőre”. Tele hólyaggal aludni térni nem éppen a nyugalmas pihenés kulcsa.

Csend és nyugalom!

A hálószobából iktass ki minden zavaró tényezőt. A televízió, a számítógép, de még a telefon is kapjon máshol helyet! A fény sem a legjobb barátunk ilyenkor, így jó, ha gondoskodsz a megfelelő sötétítő módszerről! Legyen csend, nyugalom és sötét a hálódban!

Ami beválhat!

Egy pohár langyos tej, vagy egy csésze nyugtató, gyógynövényes tea, ellazulás egy kád kellemesen meleg vízben hozzásegíthet a nyugalmas alváshoz.

Ötlet: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.