2020.03.18. 15:15:36 4795 164

Könnyítsd meg magadnak az otthoni munkát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koronavírus terjedésének megakadályozásában sokat segíthet, ha önként kevesebbet megyünk társaságba. Felhívták a figyelmet már több országban is, hogy aki teheti dolgozzon otthonról. Ha ilyenre neked még nem volt példa, vagy tartasz attól, hogy nem megy majd könnyedén az távmunka, ez a cikk neked szól!

Anya főz, apa dolgozik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya főz, apa dolgozik

Egyre többen kényszerülünk, vagy vonulunk haza itthoni munkavégzésre, sőt ez olykor akkor is praktikus, amikor nem fenyeget semmiféle tömeges megbetegedés. Ám aki nem dolgozott még otthonról, annak jól jöhet néhány jó tanács, amivel gördülékenyebbé teheti a munkaórákat. Összeszedtük a legjobb módszereket!

Készülj fel!

Már az otthoni munkakezdést megelőzően alakítsd ki otthon a megfelelő munkakörülményeket. Az ágyból nem lehet kényelmesen és hatékonyan dolgozni, még ha először vonzónak is tűnne ez az opció. Pakold le a fölösleges holmikat az asztalról, így nem vonják el a figyelmet, nem „kényszerítenek” pótcselekvésre és marad helyed a munkavégzéshez szükséges holmiknak. Ezeket is készítsd oda, még a munkakezdés előtt, ne kelljen ötpercenként felállni és azon bosszankodni, hogy ez sincs itt, az sincs ott. Szükség esetén a munkahelyi géped távoli elérését is érdemes előre tesztelni!

Kezdd időben a napot!

Mikor nem fogsz elkésni, mert helyben vagy, akkor a legnehezebb „nem elkésni”, azaz felkelni időben és nekiállni a munkának, ahelyett, hogy picit elhúznád a reggeli zuhanyt, kicsit kényelmesebben reggeliznél vagy aludnál még pluszban egy fél (kettő, három…) órát. Végezd úgy a reggeli rutint, mintha munkába indulnál, cseréld a pizsamát valami nappali öltözékre. Jobban megy a munka, ha mindent a megszokott időben végzel! Az utazással megspórolt időt pedig inkább csald le a délutánodból, hidd el, hálás leszel magadnak érte.

Oszd fel és uralkodj

Otthon még könnyebben uralkodik el a káosz, és bizony nehezebb úgy dolgozni, ha hol ehhez, hol ahhoz a feladathoz kapkodunk. Válaszd szét a munkafeladatokat és oldd meg őket tömbösítve. Csoportosíts, kategorizálj, ezzel időt, energiát és ép idegeket is spórolhatsz magadnak! Elsőként például nézd végig a leveleid, jegyezd a teendőket, majd, ha már kialakult egy logikai, vagy határidős sorrend, akkor vágj bele a többi feladatkörbe.

Értesd meg, hogy nem vagy otthon

Bár fizikailag ott ülsz, fontos, hogy a környezeted, a családod megértse, hogy nem, Te most nem tudsz legózni és nem, te most nem fogsz tudni három fogásos ebédet tálalni, hiába tűnik úgy, hogy egész nap otthon vagy. Fontos, hogy ezt tiszteletben tartsák, különben igen idegőrlő helyzetek alakulhatnak ki. Gyermekek és háziállatok különösen nehezen értik ezt meg, így nem baj, ha intézünk valakit, aki szórakoztatja őket munkaidőben helyettünk.

A multi-tasking nem tesz jót!

Még ha olyan szerencsés is vagy, hogy nőnek születtél, az agyad nem tud egyik pillanatról a másikra egyik dologról a másikra tökéletesen átkapcsolni! Iktasd ki a zavaró tényezőket. Ha zavar is az egyedüllét, inkább dolgozzon azon, hogy megszokd, vagy vedd magad mellé az akváriumot, ne kapcsolj háttérzajnak rádiót, tévét. A végén hidd el, azon kapod magad, hogy a műsorra jobban figyelsz, mint a munkára. A multi-tasking sokkal jobban igénybe veszi az agyat, mint a zavartalan koncentráció! Ha nem akarsz hamar elfáradni, akkor koncentrálj a feladatra.

Ebéd idő!

Tartsd meg az ebédidőt, úgy ahogy a munkahelyen! Állíts ébresztőt, hogy ha belefeledkezel is a munkába, hogy eszedbe jusson enni. A kávé és a csoki nem számít ebédnek! Amíg egy rendes főételt elfogyasztasz, kelj fel a gép elől, menj a konyhába, vagy fészkelj a kanapéra. Csak meg ne feledkezz arról, hogy visszaülni dolgozni is illene!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...