2019.01.02. 17:33:27 8690 285

Klasszikus tésztaétel modern formában: penne rizottóként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt hittük volna, hogy az olasz konyha megragadt a hagyományos recepteknél, elég nagyot tévedtünk, ugyanis mindig van új az olasz nap alatt! Az olasz (származású) szakácsok szívesen nyúlnak vissza a gyökerekhez, hogy aztán egy kis csavarral új étkeket alkossanak. A rizottó is átesett egy kis ráncfelvarráson, újabban már tésztából is elkészítik.

Tészta főzése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta főzése

Ugye, le sem tagadhatnám, hogy imádok mindent, ami olasz? Pedig, képzeljétek, hogy nem szeretem az olajbogyót, a mozarellát és a paradicsomot sem! Úgyhogy mindig örülök egy-egy olyan receptnek, amiben nem ezek az alap hozzávalók, és íme:

A penne à la rizottó elkészítése:

Kb. 3 liter vizet tegyünk fel forrni két gerezd fokhagymával, az 1 cm-es darabokra vágott zellerrel, 10 gr szárított vargányával, az egy szál petrezselyemmel és egy csipet sóval. Amikor jó 10-15 perc múlva a fokhagyma megpuhul, adjuk hozzá a 180 gr penne tésztát és a csipetnyi sáfrányt.

Amíg a tészta fő, sűrűn kevergessük, a szokásosnál kicsit hosszabb ideig kell főznünk, így a víz is majdnem mind el fog párologni. Amikor a tészta készre főtt, adjunk egy kevés vajat vagy olívaolajat, végül szórjuk bele az 50 gr reszelt parmezánt. Tálalás előtt hagyjuk még pár percig fedő alatt összeérni az ételünket.

Ami még nagyon fontos, hogy ismernünk kell azt a tésztát, amit használunk! Előfordulhat ugyanis, hogy a recepttől eltérően kevesebb, vagy éppen több vízre lesz szükségünk. Utóbbi esetben nyugodtan pótoljuk hozzá a mennyiséget.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...