2021.11.08. 14:32:05 7444 282

Kívül-belül legyen szép- vitamint neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, előnyei. Hajlamosak vagyunk a nyár végével kissé elkeseredni, hogy itt az ősz, mindjárt a tél, és a hideg idő beköszöntével sokat romlik az általános közérzetünk, sokkal érzékenyebbé válik az immunrendszerünk is. A különböző vírusok mellett a Covid sem könnyíti meg a helyzetünket. Újra fel kell készülnünk és megragadni minden lehetőséget arra, hogy kivédjük az immunrendszerünk legyengülését.

Citromos vidámság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos vidámság

Minden vitaminféle hiánya tünetekkel jár. A testünk jelzéseit figyelve megelőzhetjük a nagyobb bajt. Érdemes nem mellőzni ezeket, mert komoly betegségek és fertőzések léphetnek fel, ha nem reagálunk időben. Mik ezek a testi tünetek és jelzések? Fokozott fáradtság, étvágytalanság, fogyás, hányinger, aluszékonyság, ideggyulladás, vérszegénység, bőrgyulladás, fogak és fogíny betegségek. Ha ilyen gondokkal küzdünk érdemes változtatnunk az étrendünkön, és esetleg olyan étrendkiegészítőket beszereznünk, amikkel ezek a hiányok pótolhatók. Előbb, ha módunkban áll, nem árt egy általános vérkép vizsgálatot kérni a háziorvostól. A nyár végével sem kell lemondanunk a vitamindús étkezésről. Számos olyan zöldség és gyümölcs beszerezhető ebben az évszakban is, amikkel a testünk egészségét és szépségét megőrizhetjük.

Milyen vitaminok bevitelére koncentráljunk az elkövetkező hónapokban?

Az immunrendszert erősítő vitaminok közül a legismertebb a C-vitamin. Sok zöldségben és gyümölcsben nagy mennyiségben megtalálható. Minél inkább hűl az idő, annál nagyobb szüksége van a szervezetünknek C-vitaminra. Ha a táplálkozással nem sikerül a szükséges mennyiségű C-vitaminhoz juttatni a szervezetet, szedjünk étrendkiegészítőket.

Ne feledkezzünk meg a „napfény-vitaminról”. Napsütésnek ugyan híján vagyunk télen, és a napfény nem könnyen pótolható, de a D-vitaminra ennek ellenére nagy szüksége van a szervezetünknek. A gyógyszertárakban kapható készítmények erre is megoldást nyújtanak. Nem csak a csontok számára fontos, de az immunrendszert is nagyon erősen támogatja, így jó, ha pótoljuk.

A szív és az érrendszer egészségével évszaktól függetlenül is foglalkoznunk kell. Az erek rugalmasságának a megtartásában, és a szív összehúzó erejének a növelésében is nagyon nagy a szerepe, korosztálytól függetlenül. Népgyógyászati megfigyelések és klinikai vizsgálatok is alátámasztják a fokhagyma és a galagonya hasznosságát, melyek hozzásegíthetnek bennünket a szív- és érrendszer egészséges működéséhez. A tudományosan meg nem alapozott, drasztikus méregtelenítő kúrák nem mindig hasznosak. Sőt! Olykor többet ártanak. Nincs erre szükség, ha kiválasztó szerveink, a máj, vese jól működnek. Néhány gyógynövénnyel, a csalán vagy a gyermekláncfűvel támogathatjuk a máj és a vese működését.

A megfelelő táplálkozás és vitaminpótlás a szervezetünkben nem csak az immunrendszerünket erősíti. Ha belül rendben vagyunk, akkor a bőrünk, hajunk és körmeink is egészségesek lesznek. A sok pihenés és megfelelő folyadékfogyasztás mellett ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ősszel is a legjobb formánkban tündököljünk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...