2023.08.05. 17:53:19 8170 252

Kíváncsi vagy, hogy mi vár rád 30 év múlva?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Űrturizmus, gondolat- és érzelemfelismerő rendszerek, digitálisan megvalósított halhatatlanság, géncsere, fogyókúra a nanotechnológia segítségével, innovatív párválasztási stratégiák, bőrre nyomtatható áramkörök, direkt PC-agy kapcsolat, űrtechnológia az otthonokban.

Futurisztikus autó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futurisztikus autó

Csupán néhány kiragadás, amit a hírneves jövőkutató, Dr. Ian Pearson jegyzett le „A holnapod” című sikerkönyvében. A szerző rögtön az elején leszögezi, hogy minden okvetetlenkedés ellenére, nem minden esetben állíthatjuk, hogy a jövő megjósolhatatlan, előreláthatatlan. Vannak ugyanis olyan események, melyek precízen kikövetkeztethetők, előrevetíthetők – gondoljunk csak például az igen nagy távlatokban „megjósolható” csillagmozgásokra.

Mindemellett pedig tagadhatatlanul vannak olyan eszközeink is, melyeket kezdetben a Star Trekben láthattunk, ám manapság már hétköznapjaink részét képezik – példának okáért ilyen az Apple első generációs, 2010-ben gyártott iPadje, melynek továbbfejlesztett változatait manapság munkához és szabadidős tevékenységekhez egyaránt használjuk. Ezt az eszközt a Star Trek univerzumban PADD-ként emlegetik (ez a Personal Access Display Devices rövidítése), amit a csillagrendszer-koordinátákhoz és napi tevékenységekhez ugyancsak használtak a filmben.

A több mint 25 éve főállású futurológusként dolgozó Pearson a harmincéves szabályt követi az előrejelzések kapcsán, mondván, hogy a jövő általában három évtizeddel jár előttünk (mobiltelefonok, szélessávú internet-hozzáférés, mesterséges intelligencia, processzorok és adattárolók – melyekről néhány éve még csak álmodoztunk, és melyek bár manapság már mindennapi eszközeinkként szolgálnak bennünket, mégis egyelőre csak a fejlődő-formálódó szakaszukban tartózkodnak.)

Ezeket a sorokat olvasva óhatatlanul is bevillanhat az a Napoleon Hill által elhíresült álláspont, mely szerint: amit az elme képes kigondolni és elhinni (!), azt meg is tudja valósítani.

Lássunk a továbbiakban egynéhány érdekfeszítő Pearson-féle, túlnyomórészt technikai, előrejelzést:

  • a jövőbeli illemhelyek valóságos mikrolaboratóriumokká növik magukat, melyek elvégzik a nagydolgok utáni kémiai elemzéseket, és amennyiben valamilyen rendellenességet „gyanítanak”, azonnal orvoshoz irányítanak bennünket.

  • az optimista elképzelések szerint a jelenünkben uralkodó szélsőséges időjárási körülményekre, a mindannyiunkat fenyegető globális felmelegedésre és a tengerszint-emelkedésre is igyekeznek találni kivitelezhető megoldásokat. Az ultramodern technológia segítségével megvalósíthatónak tűnik a mesterséges szigetek és szigetcsoportok létrehozása.

  • a génmódosítás is szintet léphet, így elképzelhető, hogy olyan genetikai módosuláson átment algákat fognak létrehozni, melyek a szöveteikben hasznos elemeket, például aranyat, képesek felhalmozni.

  • a városok is szembeötlő módosuláson fognak átmenni a többfunkciós felhőkarcolók segítségével, mely épületóriások mindegyike önálló településként lesz számon tartva – az egyes szinteken gyárak, iroda- és munkahelyek, másokon üzletek, szórakozóhelyek, oktatási intézmények jutnak helyhez.

  • véget vetünk a kényelmetlen bútorok korszakának, azáltal, hogy átadjuk a helyet az okos ülőgarnitúráknak. Az intelligens székek, ágyak, fotelek, kanapék tökéletesen fognak alkalmazkodni a benne ülők testi adottságaihoz.

  • a megnövekedett húsfogyasztást a jövőben nem állattenyésztéssel, hanem hússzövet-előállítással fognak megvalósítani, így állati fehérjéhez állatok leölése nélkül is hozzá lehet majd jutni.

  • a kiskedvencek közé felsorakoznak az AI háziállatok is.

  • a mesterséges intelligencia felgyorsult fejlődésének köszönhetően a chatbotok is hamarosan szintet fognak dobbantani, melyekkel az emberek mindenféle témáról kedvükre beszélgethetnek.

Hogy mindezek az elképzelések realizálódnak-e, arra nemsokára fény derülhet, hiszen a jövő már a küszöbön áll.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.