2023.08.30. 12:30:00 6872 258

Kiskerti maradék? Legyen belőle gyümölcslé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Maradt olyan gyümölcs a fákon és a bokrokon, amelyik túlélte a nagy nyári utolsó hőhullámot? Olyan sok, hogy nem győzitek enni? Ha a befőtteknek szánt polc és a fagyasztószekrény is tele van, akkor se dobd ki a drága gyümölcsöt!

Barack és baracklé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barack és baracklé

A gyümölcslé készítése egy egyszerű és remek megoldás arra, hogy a nyári gyümölcsök íze kicsit hosszabb ideig élvezhető legyen. A szörpök készítéséhez nagyon hasonló módon mi magunk is elkészíthetjük otthon.

Hozzávalók:

Érett gyümölcsök (szilva, körte stb.)
Cukor vagy más édesítő (ízlés szerint)
Frissen facsart citromlé

Elkészítése:

Mossunk meg minden gyümölcsöt jó alaposan, és szedjük le a szárakat, majd vágjuk ki az esetleges romlott részeket, illetve magozzuk is ki azokat, ha szükséges. A nagyobb darabokat vágjuk el kisebb darabokra, ezután daráljuk, vagy turmixoljuk le.
A gyümölcspépet szitán vagy gézen keresztül szűrjük le, hogy a felesleges gyümölcsdarabok (pl. héjak darabjai) magok ne kerüljenek bele a készülő gyümölcslébe.
A szűrt léhez adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű cukrot vagy az azt helyettesítendő édesítőszert, valamint a frissen facsart citromlevet. A palackozás előkészületei alatt hagyjuk az italt állni.

Főzzünk és fertőtlenítsünk ki annyi üvegpalackot, amennyi a gyümölcslé tárolásához szükséges.
Ezután öntsük a gyümölcslevet a palackokba, majd zárjuk le az üvegeket. A gyümölcslével töltött palackokat forraljuk kb. 20 percig, hogy a hőkezelés révén megfelelő lehessen a tartósítás. A kihűlt palackokat tároljuk sötét és hűvös helyen miután ellenőriztük, hogy légmentesen záródnak.

Fontos, hogy minden élelmiszerbiztonsági előírást tartsunk be a gyümölcslé készítése során, majd ellenőrizzük le az italok minőségét közvetlenül azok elfogyasztása előtt. Ha bármilyen jelét észleljük a romlásnak (pl. penész, szokatlan szag vagy íz) semmiképpen se fogyasszuk el a gyümölcslét.

Forrás: www.balintgazda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...