2022.04.15. 11:33:16 6730 230

Kis kertemben uborka - Most van itt a vetés ideje, hogyan csináld?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Április 10-e fordulópontot jelent a kertészkedők életében. Eme jeles nap után szinte mindent el lehet vetni, többek között az uborkát is, hiszen a napi középhőmérséklet már meghaladja a 10 fokot és ritkábbak az éjszakai lehűlések, fagyok.

Uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Uborka

A gyorsan növekvő élelmiszerárak mellett, aki teheti otthon megtermeli és elkészíti magának, amit csak lehet. Az uborka frissen is isteni, de nagyon jó alapanyag salátákhoz, kovászos uborkához és csemege uborkához vagy házi vegyes savanyúsághoz is. Ha te is szeretnél a kertedbe ilyen sokoldalúan felhasználható zöldséget, aminek a család apraja-nagyja örülhet, akkor most kell elvetned a magokat.

A következő tanácsok a különböző tökfajták vetésénél is megszívlelendők. Ilyen például a patisszon, a cukkini, a szivacstök, a lopótök, a sárgadinnye, a görögdinnye, a főző- és sütőtök, a kolbásztök, a laska és a kobak is.

A legfontosabb, hogy ezeknek a növényeknek a termesztéséhez rengeteg térre és vízre van szükség, így a kert egy tetemes részét elfoglalhatják. Egy növénynek akár egy négyzetméternyi területet is szentelhetünk.

A magok alá keverjünk egy kis trágyát vagy komposztot, ami földdel keverünk, hogy ne érintkezzen közvetlenül a maggal. Ezeket a vetés előtt érdemes beáztatni egy fél napra, hogy még gyorsabban kicsírázhassanak. 5 cm mélyre három magot ültessünk el, ha netalántán mindháromból növény serkenne, kettőt távolítsunk el.

Nincs más dolgunk, mint öntözni, öntözni, öntözni, az esetleges kártevőket távol tartani permetezéssel vagy más nekünk tetsző módszerekkel. Ha talaj menti fagyra figyelmeztetnek, érdemes a növényeket letakarni cseréppel, újságpapírral.

Sok sikert hozzá!

Forrás: balintgazda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.