2022.04.15. 11:33:16 5087 228

Kis kertemben uborka - Most van itt a vetés ideje, hogyan csináld?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Április 10-e fordulópontot jelent a kertészkedők életében. Eme jeles nap után szinte mindent el lehet vetni, többek között az uborkát is, hiszen a napi középhőmérséklet már meghaladja a 10 fokot és ritkábbak az éjszakai lehűlések, fagyok.

Uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Uborka

A gyorsan növekvő élelmiszerárak mellett, aki teheti otthon megtermeli és elkészíti magának, amit csak lehet. Az uborka frissen is isteni, de nagyon jó alapanyag salátákhoz, kovászos uborkához és csemege uborkához vagy házi vegyes savanyúsághoz is. Ha te is szeretnél a kertedbe ilyen sokoldalúan felhasználható zöldséget, aminek a család apraja-nagyja örülhet, akkor most kell elvetned a magokat.

A következő tanácsok a különböző tökfajták vetésénél is megszívlelendők. Ilyen például a patisszon, a cukkini, a szivacstök, a lopótök, a sárgadinnye, a görögdinnye, a főző- és sütőtök, a kolbásztök, a laska és a kobak is.

A legfontosabb, hogy ezeknek a növényeknek a termesztéséhez rengeteg térre és vízre van szükség, így a kert egy tetemes részét elfoglalhatják. Egy növénynek akár egy négyzetméternyi területet is szentelhetünk.

A magok alá keverjünk egy kis trágyát vagy komposztot, ami földdel keverünk, hogy ne érintkezzen közvetlenül a maggal. Ezeket a vetés előtt érdemes beáztatni egy fél napra, hogy még gyorsabban kicsírázhassanak. 5 cm mélyre három magot ültessünk el, ha netalántán mindháromból növény serkenne, kettőt távolítsunk el.

Nincs más dolgunk, mint öntözni, öntözni, öntözni, az esetleges kártevőket távol tartani permetezéssel vagy más nekünk tetsző módszerekkel. Ha talaj menti fagyra figyelmeztetnek, érdemes a növényeket letakarni cseréppel, újságpapírral.

Sok sikert hozzá!

Forrás: balintgazda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Babázásból vissza a munkahelyre: 13 dolog, amiért az anyukák izgulnak

Egy nemrég végzett felmérés eredménye szerint általánosan akár öt hónapba is telhet, mire egy újdonsült anya vissza tud illeszkedni a munkahelyére, miután első gyermeke megszületett. Bár sok nő élvezi a munkába való visszatérés nyújtotta változatosságot, de ez egyben valódi küzdelmet is jelenthet annak terén, hogyan is egyeztessék össze a különböző szerepeiket. Egyes nők számára ez az időszak akár a mentális egészség romlását is eredményezheti!