2022.04.15. 11:33:16 5323 229

Kis kertemben uborka - Most van itt a vetés ideje, hogyan csináld?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Április 10-e fordulópontot jelent a kertészkedők életében. Eme jeles nap után szinte mindent el lehet vetni, többek között az uborkát is, hiszen a napi középhőmérséklet már meghaladja a 10 fokot és ritkábbak az éjszakai lehűlések, fagyok.

Uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Uborka

A gyorsan növekvő élelmiszerárak mellett, aki teheti otthon megtermeli és elkészíti magának, amit csak lehet. Az uborka frissen is isteni, de nagyon jó alapanyag salátákhoz, kovászos uborkához és csemege uborkához vagy házi vegyes savanyúsághoz is. Ha te is szeretnél a kertedbe ilyen sokoldalúan felhasználható zöldséget, aminek a család apraja-nagyja örülhet, akkor most kell elvetned a magokat.

A következő tanácsok a különböző tökfajták vetésénél is megszívlelendők. Ilyen például a patisszon, a cukkini, a szivacstök, a lopótök, a sárgadinnye, a görögdinnye, a főző- és sütőtök, a kolbásztök, a laska és a kobak is.

A legfontosabb, hogy ezeknek a növényeknek a termesztéséhez rengeteg térre és vízre van szükség, így a kert egy tetemes részét elfoglalhatják. Egy növénynek akár egy négyzetméternyi területet is szentelhetünk.

A magok alá keverjünk egy kis trágyát vagy komposztot, ami földdel keverünk, hogy ne érintkezzen közvetlenül a maggal. Ezeket a vetés előtt érdemes beáztatni egy fél napra, hogy még gyorsabban kicsírázhassanak. 5 cm mélyre három magot ültessünk el, ha netalántán mindháromból növény serkenne, kettőt távolítsunk el.

Nincs más dolgunk, mint öntözni, öntözni, öntözni, az esetleges kártevőket távol tartani permetezéssel vagy más nekünk tetsző módszerekkel. Ha talaj menti fagyra figyelmeztetnek, érdemes a növényeket letakarni cseréppel, újságpapírral.

Sok sikert hozzá!

Forrás: balintgazda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors kényelmi desszert, amit a gyerekek is imádni fognak: Rizspuding kétféleképpen

Minden embernek van legalább egy olyan étel, ami a legjobban hiányzik neki a gyermekkorából, de csak az édesanyja tudja ugyanúgy elkészíteni. Csak nosztalgiával lehet visszaemlékezni azokra a különleges ételekre és desszertekre, amelyek korábban nem csupán a hasunkat, de a szívünket is felmelegítették.

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.