2018.03.07. 16:34:13 17868 475

Kirándulás Tatára - Miért imádjuk az Öreg-tó városát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden tavasszal legalább egyszer elmegyünk Tatára. Nemcsak azért szeretjük és, mert közel van hozzánk, hanem azért is, mert tökéletes egy egynapos kiránduláshoz, rögtönzött természetjáráshoz. Ráadásul minden van, amire egy pihenés során vágyhatunk.

Tatai vár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tatai vár

Kezdetben a motoros túráink egyik kiemelt pihenő városkája volt Tata a Budapest-Győr útvonalunkon, ma pedig már a családi kiruccanások egyik helyszíne. Nagyon kedveljük, mert tényleg mindenből van egy pici. :)

1. Kényelmes séta a tó körül

A tatai Öreg-tó pont akkora, hogy egy szuszra körbe lehessen sétálni. Ha csak egy napod van a kirándulásra, akkor tökéletes választás. Séta közben gyönyörködhetsz a tó vízében és a tatai várban, van egy erdős szakasz is, így természetes közegben töltődhetsz fel.

2. Ebéd, süti, fagyi

A tó vár felőli részén több étterem és kifőzde is van, így mindenki a pénztárcájának megfelelő helyen étkezhet. Cukrászdát, fagyizót és finom kávékat is találni fogsz.

3. Kutyával és gyerekkel is

Mivel rövid a táv, és nincsenek sem emelkedők sem veszélyes útszakaszok, belátható előttünk az ösvény, illetve a nagy részén kiépített az út, ezért kutyával és gyerekkel is bátran nekivághatunk. Mi tavaly egy 3 hónapos csecsemővel sétáltuk körbe, babakocsival. 3 óra volt a tó körül, ennek nagy részében a baba aludt. Előtte evett és utána is evett, éppen egy ilyen csöppség igényeinek megfelelő a táv. Az alvásidőhöz igazítva kisbabásoknak is csak ajánlani tudjuk.

4. Történelmi emlékek

Ha a séta helyett vagy mellett a tatai vár történelmében szeretnénk elmerülni, ezt is megtehetjük. Megtekinthető a vízi vár, melyet még Zsigmond király építettet (1397 és 1409 között) és a vármúzeum is.

5. Szépséges

A vár, a tó és a táj kombinációja egészen egyszerűen gyönyörű panorámát nyújt. Tatán tényleg mindenből van egy kicsi, és az egészet valamilyen megmagyarázhatatlan harmónia, lágyság és nyugalom járja át, ami engem minden egyes alkalommal elbűvöl és feltölt energiával.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...