2015.05.13. 19:00:00 10596 320

Kipróbáltuk a bodyartot! Izomláz helló, vállfájás viszlát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

8 hónapig tartó, néha erősödő, néha gyengülő vállfájásomnak vetett véget 2 az az kettő alkalom bodyART, egy mozgásforma, amit mostantól életem végéig űzni szeretnék. A bodyART egy olyan sport, amit nemtől függetlenül érdemes kipróbálni, ha lehetőségünk van rá. Kár, hogy olyan kevés helyen lehet órákra járni.

BodyART | Fotó: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com BodyART | Fotó: youtube.com

Nagyon egysíkú volt a mozgásom, leginkább rövid kis sétákból, kerékpározásból és egy kis gerincjógából állt – ami, mint utóbb kiderült, jó volt, de nem mozgatott át elég intenzíven, nem tudta kompenzálni a sok passzív napot.

Ezenkívül széken ülés, "egerészés", gépelés volt a napi program, amit a vállam egy idő után már nem tolerált. 8 hónapja folyamatosan fájt, kisebb megszakításokkal. Majd elmentem két bodyART órára és a bordáim között is érezhető izomláz elmúlása után, egyszer csak azt vettem észre, hogy a vállfájdalom is eltűnt. Nyoma sincs, pedig azóta sem ülök és használom az egeret kevesebbet. De mi is az a bodyART?

A bodyARTról

Már a neve is azt sugallja, hogy valami különlegesről van szó. Nem egyszerű tornagyakorlatok, hanem egy tökéletesen megkoreografált mozgássorozat, ami egymásra épülő elemekből áll, amelyeket dinamikusan egymás után végzünk el. Az alapja a jóga, de a pozitúrákat itt sokkal gyorsabban kell összefűzni, a japán Do In, valamint a gyógytorna elemeit is belefésülték a gyakorlatokba, és végül az egészre a koronát a speciális légzési technika teszi rá. Erősít, nyújt és lazít egyszerre, a tested összes izmát átmozgatja, megdolgoztatja, biztonságosan, a saját testsúlyoddal. Kiváló reggeli ébresztő vagy éppen levezetés a nap végén.

A mozgások egyébként nem túl bonyolultak, így bárki kipróbálhatja őket, és a saját ütemében végezheti. Minden testrészt átmozgat, de nagy hangsúlyt fektet a hátra és a gerinc melletti izmokra, ezért ideális választás lehet az ülő munkát végzőknek. A csuklót kissé megterhelheti, erre nem árt felkészülni.

Nézz meg egy alapgyakorlatot!

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...