2019.06.08. 13:43:42 13504 315

Kimostad, és mégis szagos? – Ezt teheted ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb a frissen mosott ruha illatánál! És nincs is nagyobb csalódás, mint amikor az éppen kimosott ruhadarabokat a mosógépből kiszeded, és azok szinte szagosabbak, mint mielőtt kimostad őket. Miért lehet ez és mit tehetsz ellene?

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

A haushaltstipps.net tanácsaiból kiderül!

Ha elfelejted…

Veled is előfordult már, hogy reggel beraktál egy adag mosást, a nap eltelt, és csak este jutott az eszedbe, hogy elfelejtettél kiteregetni? A ruhák pedig egész nap bent álltak a gépben. Ha ki nem is mosod őket újra, egy öblítő és centrifugázó programot indíts el mindenképpen!

Ő is szereti a tisztaságot!

A mosógép nem csak azt szereti, ha ő moshatja tisztára a ruhákat, de azt is bírja, ha néha őt is megtisztítják! Alkalmanként tisztítsd meg kívül és belül is! És a penészre is ügyelj!

Ha már rendszeresen tisztítod!

Arra is figyelj, hogy havonta egyszer vagy kétszer magasabb (vagyis 60 vagy 90⁰C) hőmérsékletű programon is pörgesd át a gépet. Ez kiűzi a különböző bacikat, kórokozókat, amik szintén felelősek lehetnek a kellemetlen szagokért.

Ne tömd tele!

Ugyan kis adagokban sem érdemes kimosni a szennyesünket, azért teletömni a mosógépet sem túl jó megoldás. Ez a túlzsúfoltság is okozhatja, hogy mosás után a kellemes öblítőillat helyett állott szagú ruhák fogadnak.

Hagyd nyitva!

Ha nem is teljesen hagyod nyitva a mosógép ajtaját használat után, egy kis rést mindig hagyj az ajtón, hogy a bent maradt víz elpárologhasson, és ne a gép dobjába dohosodjon be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.