2019.06.08. 13:43:42 13569 315

Kimostad, és mégis szagos? – Ezt teheted ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb a frissen mosott ruha illatánál! És nincs is nagyobb csalódás, mint amikor az éppen kimosott ruhadarabokat a mosógépből kiszeded, és azok szinte szagosabbak, mint mielőtt kimostad őket. Miért lehet ez és mit tehetsz ellene?

Mosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás

A haushaltstipps.net tanácsaiból kiderül!

Ha elfelejted…

Veled is előfordult már, hogy reggel beraktál egy adag mosást, a nap eltelt, és csak este jutott az eszedbe, hogy elfelejtettél kiteregetni? A ruhák pedig egész nap bent álltak a gépben. Ha ki nem is mosod őket újra, egy öblítő és centrifugázó programot indíts el mindenképpen!

Ő is szereti a tisztaságot!

A mosógép nem csak azt szereti, ha ő moshatja tisztára a ruhákat, de azt is bírja, ha néha őt is megtisztítják! Alkalmanként tisztítsd meg kívül és belül is! És a penészre is ügyelj!

Ha már rendszeresen tisztítod!

Arra is figyelj, hogy havonta egyszer vagy kétszer magasabb (vagyis 60 vagy 90⁰C) hőmérsékletű programon is pörgesd át a gépet. Ez kiűzi a különböző bacikat, kórokozókat, amik szintén felelősek lehetnek a kellemetlen szagokért.

Ne tömd tele!

Ugyan kis adagokban sem érdemes kimosni a szennyesünket, azért teletömni a mosógépet sem túl jó megoldás. Ez a túlzsúfoltság is okozhatja, hogy mosás után a kellemes öblítőillat helyett állott szagú ruhák fogadnak.

Hagyd nyitva!

Ha nem is teljesen hagyod nyitva a mosógép ajtaját használat után, egy kis rést mindig hagyj az ajtón, hogy a bent maradt víz elpárologhasson, és ne a gép dobjába dohosodjon be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.