2018.12.03. 10:37:52 11462 373

Kerüld el a penészt! – A mosógépben is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egyszer jártál már Te is úgy, hogy hiába mostad, tisztítottad a ruháidat ki a mosógépben, mégsem lett olyan friss az illatuk! Aztán persze szörnyülködve láttad, hogy a gép dobja emitt-amott penészes, a mosószertartályról meg ne is beszéljünk! Szóval, megvan a kellemetlen szag forrása!

Mosógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosógép

Hogy mit tehetsz, hogy elkerüld a penész kialakulását a mosógépben? Mondjuk ezeket mindenképpen próbáld ki!

  • Alkalmanként szedd ki a mosószertartó tartályt, mosd ki és hagyd, hogy megszáradjon!

  • Ha alacsonyabb hőfokon szoktál csak mosni, futtass le egy programot bizonyos időközönként legalább 60⁰C-on, hogy ezzel is kipucold a bacikat a dobból.

  • Jó ötlet lehet, hogy a folyékony mosószert nem a tartályba, hanem a gép dobjába, a ruhák közé öntöd!

  • Fontos, hogy minden mosás után hagyd nyitva a gép ajtaján, hogy ki tudjon szellőzni a dob, a mosás közben keletkezett pára elillanjon!

És ha már megvan a baj!

Szerencsére akad néhány tipp, amivel könnyedén eltüntetheted a penészt a gépedből!

  • Végy egy műfogsor tisztító tablettát, oldd fel egy tál forró vízben, majd mosd át vele a gép dobját. Egy puhább sörtéjű kefével is átfuthatsz a felületen, majd hagyd megszáradni az egészet!

  • Egy kis citromsav és egy 90⁰C-os mosás csodákra lehet képes! Pörgess le egy magas hőmérsékletű mosást, előtte mehet egy kis citromsav a dobba, és hagyd, hogy kitisztítsa, felfrissítse a gépedet ez a „csodaszer”.

  • Nem csak az üvegek mosására, hanem a mosógép mosószertartályának tisztítására is jó lehet egy üvegmosókefe.

Forrás: haushaltstipp.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...