2015.01.27. 18:06:47 8351 55

Kijevi csirkemell, ahogy még soha nem készítetted el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igaz, nem tartozik a különösebben diétás ételek közé a kijevi csirkemell, de párolt zöldséggel vagy salátával könnyítheted a fogást. Most egy kis bacont csavartunk köré és kihagytuk a szerecsendiót. Gyorsabban elkészül, mint a panírozott változat, és a fincsi füstölt és ropogós buroknak köszönhetően kevésbé fog kiszáradni.

Kijevi csirkemell - másként | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kijevi csirkemell - másként | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Kijevi csirkemell újragondolva - Recept Gizi konyhájából!

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 4-6 szelet vékonyra szeletel császárszalonna (v. bacon)
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puha vajhoz. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pépesített fokhagymát, szórjuk meg egy kevés sóval, majd keverjük alaposan össze.

Vágjunk le két darab folpack fóliát, majd elosztva kanalazzuk rá a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban, tekerjük fel, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (Ha teljesen megkeményedik, könnyebben beletudjuk tölteni a felszúrt csirkemellbe.)

A csirkemellfiléket egy hegyes késsel szúrjuk fel, majd az ujjunkkal óvatosan tágítsuk ki a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.

Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk kb. fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Vegyük ki a fagyasztóból az előkészített fűszeres-vajat, majd óvatosan nyomjuk bele a felszúrt csirkemellbe. (Ezután a rést hústűvel, vagy fogpiszkálóval zárjuk le.)

A megtöltött húst tekerjük körbe a vékonyra szeletelt császárszalonnával (v. baconnel), majd helyezzük bele az olajjal kikent tepsibe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

Én párolt mexikói-zöldségkeveréket fűszereztem sóval, őrölt fehér borssal, hozzáadtam egy darabka vajat, majd készre pároltam.

Tálaláskor tegyünk pár kanál párolt zöldséget a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...