2015.03.30. 14:00:00 20185 500

Kezeld a herpeszt házi praktikákkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A herpesz gyakorlatilag bármikor kialakulhat, amikor az immunrendszer meggyengül, ha hajlamos vagy rá. A tavaszi megfázás vagy influenza során vagy után gyakori, hogy csúnya hólyagok lepik el a szánkat. A gyors gyógyulást ígérő, pár milis készítmények viszont több ezer forintba kerülnek. Tehetünk valamit házilag?

Herpesz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Herpesz

A válasz egyértelműen igen! Többféle módszert is kipróbálhatunk, ha a házi praktikák hívei vagyunk.

Gyömbér herpesz ellen

Reszelj le egy kis friss gyömbért, nyomd ki a levét és ecseteld be vele az ajkadon a herpeszt az ujjaddal (előtte és utána feltétlenül moss kezet) vagy egy fültisztító pálcikával. Ismételd 2-3 óránként, vagy amikor időd engedi.

Alkohol

Itass egy kis gyógyszertári alkoholt vattára és fertőtlenítsd vele a herpeszed, amilyen gyakran csak lehet.

Almaecet

Az alkoholos módszerhez hasonlóan, itass fel vattára egy kis almaecetet, és töröld át vele a herpeszt 2-3 óránként.

Méz

A mézzel főként nyugtathatod az égő, bizsergető érzést, ezért jó lehet a fent írt kezelések között, mivel mindegyik csípni fogja az ajkadat. De ebből tudhatod, hogy használnak. :)

Amit ne tegyél!

Ne pukkaszd ki a hólyagokat és ne kapard el a herpeszt, mivel tovább viheted a fertőzést. Cserélj fogkefét, miután elmúlt.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Arcápolás a csillagjegyünk szerint? Ezt a terméket kell beszerezned hozzá! 2/1

Az asztrológia megmutatja nekünk, hogy születésünk energiája és a bolygónk hogyan befolyásolják természetünket, rámutatva a lehetőségeinkre és a kihívásainkra. A csillagjegyünk ismerete megvilágíthatja szerelmi életünket és karrierünket, ugyanakkor hasznos lehet akkor is, amikor azt kell eldöntenünk, hogy milyen összetevőket használjunk a bőrünkön!

Előzd meg a depressziót, amíg lehet!

Bárhogyan is sajog a szívünk, minden évben eljön az a pillanat, amikor el kell köszönnünk a nyártól néhány hónapra. Nem sokat tudunk tenni ez ellen, de ha sikerült megfelelően feltöltődnünk napsugárral, D-vitaminnal, legalább egy kicsit pihennünk, kikapcsolódnunk, illetve elutaznunk néhány napra, akkor ki fogjuk bírni az előttünk álló időszakot egy kis segítséggel. Mégis mit tehetünk azért, hogy a hűvösebb és sötétebb hónapokat könnyebben viseljük, amíg újra feléled a természet, és élvezhetjük a meleget?

Homoktövis – A természetes immunerősítő

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.