2015.03.30. 14:00:00 23689 503

Kezeld a herpeszt házi praktikákkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A herpesz gyakorlatilag bármikor kialakulhat, amikor az immunrendszer meggyengül, ha hajlamos vagy rá. A tavaszi megfázás vagy influenza során vagy után gyakori, hogy csúnya hólyagok lepik el a szánkat. A gyors gyógyulást ígérő, pár milis készítmények viszont több ezer forintba kerülnek. Tehetünk valamit házilag?

Herpesz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Herpesz

A válasz egyértelműen igen! Többféle módszert is kipróbálhatunk, ha a házi praktikák hívei vagyunk.

Gyömbér herpesz ellen

Reszelj le egy kis friss gyömbért, nyomd ki a levét és ecseteld be vele az ajkadon a herpeszt az ujjaddal (előtte és utána feltétlenül moss kezet) vagy egy fültisztító pálcikával. Ismételd 2-3 óránként, vagy amikor időd engedi.

Alkohol

Itass egy kis gyógyszertári alkoholt vattára és fertőtlenítsd vele a herpeszed, amilyen gyakran csak lehet.

Almaecet

Az alkoholos módszerhez hasonlóan, itass fel vattára egy kis almaecetet, és töröld át vele a herpeszt 2-3 óránként.

Méz

A mézzel főként nyugtathatod az égő, bizsergető érzést, ezért jó lehet a fent írt kezelések között, mivel mindegyik csípni fogja az ajkadat. De ebből tudhatod, hogy használnak. :)

Amit ne tegyél!

Ne pukkaszd ki a hólyagokat és ne kapard el a herpeszt, mivel tovább viheted a fertőzést. Cserélj fogkefét, miután elmúlt.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.