2021.09.07. 14:15:00 8011 277

Kezdd meg az őszi receptszezont rozmaringos szilvakrémlevessel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szőlő mellett másik sz-betűs gyümölcsünk is nagy népszerűségnek örvend így ősszel. Nem meglepő, hogy a szilva sokak kedvence, hiszen igazi ásványi anyag bomba! Egyedi ízét pedig szinte csak az év ezen szakaszában élvezhetjük. Ne “pazaroljuk” hát vegyes gyümölcslevesbe, kapjon önálló szerepet ez a finom csonthéjas termés!

Szilva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilva

A lédús szilva nem csupán az íze miatt fogyasztandó! Elismert jótékony hatásai miatt sem árt többször belecsempészni az étrendünkbe: Leginkább kiemelendő a rost, a kálium és az A- és C-vitamin tartalma; ráadásul nem tartalmaz telített zsírokat. Fogyaszthatjuk nyersen, sütve és főzve is. Mi most leves főzünk belőle:

Hozzávalók kb. 5 személyre:

Kb. 1 kg érett szilva
1,2 liter víz
15-20 dkg cukor
1 nagy ág rozmaring
1 citrom leve
csipet só

A kimagozott szilvákat egy lábasban feltesszük főni a vízben. Már a főzés elején hozzáadhatjuk a rozmaringot is. A szilvát közepes lángon bő 10 perc alatt főzzük puhára. A rozmaring eltávolítása után a gyümölcsöt annyi főzővízzel, amennyivel számunkra megfelelő állagú levest kapunk, egyneműre összeturmixoljuk.
A még forró levesünkhöz adagoljuk a cukrot és a csipetnyi sót, végül a citrom levét is belefacsarjuk. Csak miután teljesen kihűlt tesszük be a hűtőszekrénybe tovább hűteni. Eközben elkészíthetjük hozzá a leves ízét tökéletesen kiegészítő vaníliás joghurtot, és az opcionálisan hozzáadható pirított zabpelyhet. Bár ezt az utóbbit is kár lenne kihagyni, főként a megbolondított textúrák miatt.

Hozzávalók a vaníliás joghurthoz:

1 tasak vaníliás cukor
25 dkg natúr joghurt

Hozzávalók a karamellizált zabpehelyhez:

100 g zabpehely
2 ek. cukor

A joghurtot és a vaníliás cukrot jól elkeverjük egymással, majd hűtőbe tesszük a leves mellé.
A cukorral összekevert zabpelyhet egy serpenyőben közepes lángon kezdjük el pirítani. Folyamatos kevergetés mellett vigyázzunk arra, hogy a cukor ne égjen meg! Amikor a cukor teljesen elolvad vegyük le a serpenyőt a tűzről. Tálaláskor a tányérokba mert szilvaleves tetejére kanalazzuk a vaníliás joghurtot, és megszórjuk a már kihűlt, pirított zabpehellyel is.

Forrás: www.nlc.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...