2022.09.07. 17:15:00 7577 282

Keverj őszköszöntő koktélokat, és ne sirasd a nyarat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen a klasszikus őszi koktél? Természetesen a lehulló falevelek színeiben pompázik, valamint őszi termények ízét érezzük ki belőle. A sütőtökkel azonban várjunk még októberig, helyette élvezzük ki az alma csodás ízét.

Koktél az ősz ízével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koktél az ősz ízével

Hipp-hipp-hurrá! Itt az ősz! Sétáltál mostanság parkban? A talajt vékonyan takaró falevelek jellegzetes illata és zizegése a talpunk alatt már jókedvre derít, de tovább szélesíthetjük a mosolyunkat őszköszöntő partinkon is, naná, hogy a saját magunk által készített koktéljainkkal. Az egyáltalán nem gond, ha nincs semmiféle koktélkészítő gyakorlatunk, csupán egy mérőpohárra lesz szükségünk az alapanyagok beszerzése mellett.

Mogyorós almakoktél

Hozzávalók egy pohárhoz:

15 ml rész almalikőr
30 ml mogyorólikőr
30 ml kávélikőr
30 ml Butterscotch likőr
75 ml vanília szirup
jég

A jéggel töltsük meg a poharunkat, majd öntsük rá a hozzávalókat és keverjük össze! Hmmm, ez a krémes, likőr alapú koktél a csajos társaságok sztárja lehet az indiánnyár kiélvezése során. Jöhet még egy pohárral?

„Fahéjas pirítós” koktél

Hozzávalók egy pohárhoz:

360 ml felmelegített alma cider
90 ml fűszeres rum
1 ek. fahéj
1 ek. cukor
1 fahéjrúd

A fahéjat és a cukrot egy kis tányéron keverjük össze, majd a pohár almaborral benedvesített peremét forgassuk meg ebben. Az almabort és a rumot is öntsük bele a pohárba, aminek a száját egy egész fahéjrúddal díszíthetünk.

Üstökös koktél

Hozzávalók egy pohárhoz:

60 ml almabor
60 ml amaretto likőr
60 ml vodka
jég
1 rúd fahéj

Tegyük jégre a hozzávalókat, és keverjük össze jól. Az így elkészült italt töltsük koktélos pohárba, majd állítsunk bele egy fahéjrudat is díszítésként.

Forrás: www.thelowroasteditalian.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...