2018.04.28. 10:59:15 10514 272

Kétnapos majálist rendeznek Balatonfüreden
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kétnapos majálisra várják az érdeklődőket Balatonfüreden: a hétfőn kezdődő programsorozat látogatói tárlatvezetésen, családi alkotófoglalkozáson, irodalmi és bábszínházi előadáson, koncerten vehetnek részt - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Balatonfüred, kikötő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balatonfüred, kikötő

Schmidtné Kositzky Anett elmondta, hogy második alkalommal rendezik meg a programsorozatot a város kulturális negyedének intézményeiben.

A szervező közölte: hétfőn délután Blaha Lujza pályájáról hallhatnak érdekességeket a látogatók Szakmáry Dalma előadásában a Jókai Mór-emlékházban. Ezt követően Jókai Mór Üstökös című lapjában megjelent tréfák hangzanak el Tóth Loon rendezésében ugyancsak az emlékházban.

A Levendel László gyűjteményéből nyílt kiállítás március óta látható a Vaszary Galériában, a tüdőgyógyász egykori betegeitől kapott alkotásait tartalmazó katalógus bemutatójára és kerekasztal-beszélgetésre várják a látogatókat hétfőn délután, a Vaszary Alkotóműhelyben pedig családi kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A római kori cserépégetésről és a római korabeli Balatonfüredről tart előadást a Helytörténeti Gyűjteményben Palágyi Sylvia, régész. Suba Attila és a Soul Fool Band zenél, vendégük Pribojszki Mátyás lesz, Susán Péter pedig bűvészmutatványaival szórakoztatja a közönséget a Vaszary Galéria kertjében a nap zárásaként.

A hétfő délelőtt ingyenesen programokon vehetnek részt a látogatók, többek között papírsárkányt készíthetnek és Egyed Brigitta színművész meséjét hallgathatják a gyerekek, Ősi Attila pedig a dinoszaurusz-kutatásról beszél majd a Kisfaludy Galériában. A rendezvény második napján egy mintegy hét méteres májusfát állítanak a Vaszary Galéria kertjében, majd a felsőörsi Bárókerti Bábszínház előadása látható a Jókai Mór-emlékházban. Régi balatonfüredi majálisok emlékét idézik fel fotók segítségével, majd Teleki Gergő zongoraművész koncertje hallható szintén az emlékházban.

Interaktív vitorlástörténeti kiállítás látható a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén a rendezvény ideje alatt - fűzte hozzá a szervező.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...