2021.02.13. 16:47:25 9708 232

Készüljünk a tavaszra! – Kerti teendők februárban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár még csak a tél utolsó hónapját tapossuk, ha szép kertet szeretnénk néhány hét, vagy inkább hónap múlva, nem árt már most rákészülnünk! Ideje leporolni kertészkesztyűnket, kabátunkat és felkészülni az oly rég vártra: hamarosan itt a tavasz.

Kert télen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kert télen

Nagy dolgokra még nem kell gondolni, de néhány apróságot azért érdemes elvégeznünk a kertben, vagy azzal kapcsolatban!

Ne lazsálj!

Bármennyire is belemerültél az elmúlt téli hetek, hónapok jóleső semmittevésébe, ahogy már fentebb is írtuk: vedd fel a (kertész)kesztyűt és végezd el a már ebben a hónapban elvégezhető feladatokat. Ne halogasd őket, mert csak feltorlódnak a következő időszakra!

Tervezz!

Az előző év negatív és pozitív tapasztalatait összegezve, felmérve az igényeket, vagyis hogy miből volt sok vagy éppen kevés, tervezzük meg a kertünket. Mit szeretnénk vetni, mikor és hova? Ezeket mind érdemes előre tudni!

De persze nem csak a kiskert új lakóit és helyüket érdemes eltervezni, hanem az udvar egyéb szépítőit is: lesz-e új pázsit, sövény?

Vásárolj!

Ha már megvan a terv, mindenképpen érdemes fellapozni a különböző kerti katalógusokat, megnézni az online vetőmag kínálatot és beszerezni ezeket. Valószínűleg ekkor még nagyobb a választék!

Ellenőrizd!

Fontos, hogy még most átnézd a kerti szerszámokat! Amit kell, olajozz meg, kenj át, de ha muszáj, válj meg egyes daraboktól, ha már nem használható! Amiből szükséges, szerezz be újat!

Ha már kiválogattad!

A metszőollót már be is vetheted, hiszen ha nincs fagy, az ősszel elmaradt, vagy éppen az ilyenkor végzendő metszési feladatokat nyugodtan elvégezheted!

Jöhetnek a palánták!

Készíthetjük a tejfölös, joghurtos poharakat, szabad föld híján mehetnek ebbe a paprika, paradicsom, karalábé, tökfélék, sárga- és görögdinnye magjai, és indulhat a palántáztatás!

Ötlet: ridikul.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...