2018.04.18. 14:45:37 9736 312

Készülj babaúszással a nyugodt vízparti nyaralásokra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A babaúszás mellett számtalan sok pozitív érv sorakozik. Kezdetnek: erősíti a szülő és a gyermek kapcsolatát. Megnyugtató érzés, hogy fejleszti a baba vízbiztonságát, ezáltal a vízpart melletti nyaralást kedvelő szülőknek nem fog aggodalmat okozni a gyermeket a vízhez engedni.

Babaúszás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babaúszás

Számos olyan játékos feladatot alkalmaznak az oktatók, amivel a gyermekek szociális készsége is fejlődik, ezáltal nem csak a bölcsődében, vagy óvodában találkoznak először társaikkal, hanem már a vízben is, így segíti a beszoktatást is. Mindezek mellett enyhíti a szeparációs szorongás tüneteit. A legtöbb gyermek betegséget kap el, amikor először közösségbe kerül, ha az úszásokkal bevezetjük őt egy idegen környezetbe, ezáltal megspórolhatjuk magunknak a beszoktatást kísérő betegségeket. Kiválóan lazítja és fejleszti az izmokat és biztosak lehetünk benne, hogy az altatás is könnyebben fog menni a babaúszást követően.

Mikor kezdjük el?

Tudósok szerint a 9-10. hónapig működik a babák búvár reflexe, így tanácsos időben elkezdeni. Számos esetben kimutatható azonban, hogy fogékony a 10 hónapos kor fölötti baba is elsajátítani a merülés tudományát. Tehát javasolt mindenképp megpróbálni, kortól függetlenül, ha kedvet érzünk hozzá. A téli időszakot ajánlatos kerülni a betegségek miatt, így ha tehetjük, inkább kezdjük el egy másik évszakban.

Félsz meríteni a gyermeket?

Az oktatók első és legfontosabb tanácsa a bizalom a baba felé. Ha az anya fél a merüléstől, a fulladástól, azt a baba is meg fogja érezni és a bizonytalanság rá is átszáll. Viszont nem kell elkeseredni, ezekben az esetekben tanácsolják, hogy az apukával, vagy nagyszülővel kezdje el a baba az úszást, és ha belejött, akkor már az anyuka is biztonságosan kísérheti el.

Milyen felszerelésre van szükség?

A baba számára kizárólag egy úszó pelenkára van szükség. Sok helyen inkább úszó bugyit javasolnak. Ezt mindenképp tisztázd előre az oktatóval. Úszósapka a baba számára a legtöbb esetben nem kell. Tanácsos egy kapucnis törölközőt is beszerezni, amit rá tudsz adni míg elértek a medence térbe.

Praktikus tanácsok

Ha teheted az első alkalmakon kérj kísérőt a családból, míg megszokod a helyet, és rutinod lesz benne, mire van szüksége a babának. Ha még nem állt fel a csöppség, és egyedül mész, tanácsos magaddal vinni a hordozókosarat, amibe be tudod ültetni őt míg átöltözöl. Vannak uszodák, ahol rendelkezésre áll babakocsi, pelenkázó és hordozó is, célszerű erről előre tájékozódni. Mindenképp készülj étellel a babának az úszás után, még akkor is, ha az etetési időpontra haza érnétek, mert a víz kiszívja az erőt, és megéhezhet az oktatás végére. Ha hozzátáplálás alatt kezditek meg az úszást, a folyadék pótlásról is gondoskodj, hiszen fülledt meleg van a medence térben.

Csobbanásra fel!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...