2015.11.08. 14:53:13 12595 262

Készíts madáretetőt virágcserépből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan beköszönt a tél, és a fagyos hideggel együtt megérkeznek az élelem után kutató apró madarak. Az ember szíve hamar meglágyul a kis jövevények látták, és gyorsan valami élelem után kutat számukra. De nincs már meg a tavalyi madáretető? Vagy újat szeretnél? Elő a kreativitással! És néhány virágcseréppel!

Virágcserepek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcserepek

Variációk madáretetőre

Persze, van egyszerűbb megoldás is, hiszen a boltok polcain remekebbnél remekebb apró házikók kaphatók, melyek alig várják az apróságokat. De előhívhatjuk emlékezetünkből ilyenkor az iskolai technikaórán tanultakat is, ahol szinte minden évben készült egy-egy madáretető, általában üres mosogatószeres flakonból. De nálunk is olvashattál már arról, hogyan készíthetünk (műanyag üvegből egyszerű, de nagyszerű etetőt)[http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/a-muanyag-flakon-ujrahasznositasa-kreativak-elonyben].

Jöjjön valami új!

De készülhet madáretető eredeti funkciójukat épp szüneteltető virágcserepekből is. Láss hozzá Te is!

Ami kell hozzá:

  • egy virágcserép, kb. 8-10 cm átmérőjű

  • kb. 5 cm hosszú, és nem túl vékony bot

  • stabil madzag

  • finom madárcsemege, lehetőleg gombóc formájában

A madzagot rögzítsd az „élelemgombócra”, a gombóc fölé pedig csomózd rá a botocskát. Ez gondoskodik majd arról, hogy a cserép nehogy leessen, amíg a madarak csemegéznek. Végül a madzagot húzzuk át a cserép alján (ami most majd a teteje lesz) lévő lyukakon, és ennél fogva akasszuk fel egy „madárebédhez” alkalmas helyre.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.