2015.11.08. 14:53:13 12257 261

Készíts madáretetőt virágcserépből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan beköszönt a tél, és a fagyos hideggel együtt megérkeznek az élelem után kutató apró madarak. Az ember szíve hamar meglágyul a kis jövevények látták, és gyorsan valami élelem után kutat számukra. De nincs már meg a tavalyi madáretető? Vagy újat szeretnél? Elő a kreativitással! És néhány virágcseréppel!

Virágcserepek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcserepek

Variációk madáretetőre

Persze, van egyszerűbb megoldás is, hiszen a boltok polcain remekebbnél remekebb apró házikók kaphatók, melyek alig várják az apróságokat. De előhívhatjuk emlékezetünkből ilyenkor az iskolai technikaórán tanultakat is, ahol szinte minden évben készült egy-egy madáretető, általában üres mosogatószeres flakonból. De nálunk is olvashattál már arról, hogyan készíthetünk (műanyag üvegből egyszerű, de nagyszerű etetőt)[http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/a-muanyag-flakon-ujrahasznositasa-kreativak-elonyben].

Jöjjön valami új!

De készülhet madáretető eredeti funkciójukat épp szüneteltető virágcserepekből is. Láss hozzá Te is!

Ami kell hozzá:

  • egy virágcserép, kb. 8-10 cm átmérőjű

  • kb. 5 cm hosszú, és nem túl vékony bot

  • stabil madzag

  • finom madárcsemege, lehetőleg gombóc formájában

A madzagot rögzítsd az „élelemgombócra”, a gombóc fölé pedig csomózd rá a botocskát. Ez gondoskodik majd arról, hogy a cserép nehogy leessen, amíg a madarak csemegéznek. Végül a madzagot húzzuk át a cserép alján (ami most majd a teteje lesz) lévő lyukakon, és ennél fogva akasszuk fel egy „madárebédhez” alkalmas helyre.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.