2015.11.08. 14:53:13 14218 262

Készíts madáretetőt virágcserépből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan beköszönt a tél, és a fagyos hideggel együtt megérkeznek az élelem után kutató apró madarak. Az ember szíve hamar meglágyul a kis jövevények látták, és gyorsan valami élelem után kutat számukra. De nincs már meg a tavalyi madáretető? Vagy újat szeretnél? Elő a kreativitással! És néhány virágcseréppel!

Virágcserepek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcserepek

Variációk madáretetőre

Persze, van egyszerűbb megoldás is, hiszen a boltok polcain remekebbnél remekebb apró házikók kaphatók, melyek alig várják az apróságokat. De előhívhatjuk emlékezetünkből ilyenkor az iskolai technikaórán tanultakat is, ahol szinte minden évben készült egy-egy madáretető, általában üres mosogatószeres flakonból. De nálunk is olvashattál már arról, hogyan készíthetünk (műanyag üvegből egyszerű, de nagyszerű etetőt)[http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/a-muanyag-flakon-ujrahasznositasa-kreativak-elonyben].

Jöjjön valami új!

De készülhet madáretető eredeti funkciójukat épp szüneteltető virágcserepekből is. Láss hozzá Te is!

Ami kell hozzá:

  • egy virágcserép, kb. 8-10 cm átmérőjű

  • kb. 5 cm hosszú, és nem túl vékony bot

  • stabil madzag

  • finom madárcsemege, lehetőleg gombóc formájában

A madzagot rögzítsd az „élelemgombócra”, a gombóc fölé pedig csomózd rá a botocskát. Ez gondoskodik majd arról, hogy a cserép nehogy leessen, amíg a madarak csemegéznek. Végül a madzagot húzzuk át a cserép alján (ami most majd a teteje lesz) lévő lyukakon, és ennél fogva akasszuk fel egy „madárebédhez” alkalmas helyre.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.