2024.05.02. 15:35:43 5731 223

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Egészséges banánkenyér Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges banánkenyér Fotó:123rf.hu

Legyen ez a teljes kiőrlésű banánkenyér az új kedvenced a reggeli vagy délutáni snack kategóriában. Hajrá, kezdődjön a sütés!

Így készül a teljes kiőrlésű banánkenyér

Hozzávalók:

  • 3 érett banán

  • 2 tojás

  • 1/3 csésze olívaolaj vagy kókuszolaj

  • 1/2 csésze méz vagy juharszirup

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 és 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

  • 1/4 teáskanál só

  • Opcionális: dió vagy mogyoró darabok a tésztához

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű tálban nyomkodd össze a banánokat egy villa segítségével, amíg pépes állagú nem lesz. Add a masszához a tojásokat, olajat, mézet vagy juharszirupot és a vanília kivonatot, majd keverd össze alaposan.

Egy másik tálba öntsd bele a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Lassan csorgasd a nedves összetevőket a szárazhoz, és óvatosan keverd össze, amíg egy homogén tészta alakul ki. Ha használsz dió vagy mogyoró darabokat, azokat most beleszórhatod.

Kenj ki egy hosszúkás sütőformát olajjal vagy vajjal, majd öntsd bele a tésztát. Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 50-60 percig, vagy amíg a kenyér aranyszínűre sül, végezhetsz tűpróbát is.

Amikor elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a formában 10-15 percig, majd óvatosan szedd ki belőle és tedd egy rácsra. Ezután már csak azt kell elkerülnöd, hogy az összes szomszéd kérjen a jól sikerült, illatos banánkenyeredből! Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

Pénteken indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 17. és 26. között országszerte. A programsorozat nyitórendezvénye pünkösdhétvégén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.