2022.01.31. 08:32:03 7034 223

Késő estétől mérséklődik a szél, a héten több időjárási front várható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétfőn egy újabb -gyengülő - ciklon frontjai érik el az országot, és a frontátvonulások szinte mindennaposak lesznek a héten is.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

A héten változékony lesz az idő. Napsütésre, hózáporra is készülni kell. Hajnalonként lehetnek mínuszok, de napközben jellemzően fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de délelőtt a déli megyékben még több órára kisüt a nap. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Időnként megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Kedden több órára kisüt a nap. Napközben néhol lehet hózápor, zápor, majd késő estétől az ország északnyugati harmadán fordulhat elő több helyen havazás, havas eső. A Dunántúlon még több helyen erős lesz a szél, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de szélcsendes, fagyzugos helyeken akár mínusz 8 fok is lehet. Kora délután általában plusz 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szerdára virradóra több helyen várható havazás, havas eső, és pár centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Napközben - várhatóan a déli órákra - az ország keleti részén is megszűnik a csapadék. Napközben több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A Tiszántúl és az északkeleti megyék kivételével megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökésekre is készülni kell. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, de a szélvédett, eleinte kevésbé felhős keleti tájakon mínusz 8 fok is lehet. A kora délutáni órákban általában plusz 5 és 10 fok közötti, a keleti határvidéken és az északkeleti megyékben viszont csak mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. A nap második felétől nyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Néhol zápor, hózápor előfordulhat. A Dunántúlon többfelé lesz erős a szél. A minimumok többnyire mínusz 4 és plusz 1 fok között várható, a fagyzugos helyeken mínusz 8 fok körül alakulnak. A maximumok általában plusz 3 és 8 fok között várhatók, de az északkeleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken, szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett néhol előfordulhat zápor, hózápor. Pénteken még élénk, szombaton és vasárnap erős széllökések várhatók. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban akár mínusz 8 fokot is mérhetnek. Pénteken kora délután többnyire plusz 5 és 11, az északkeleti határvidéken mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton hajnalban mínusz 3 és plusz 2, délután plusz 4 és 10 fok közötti értékek várhatók. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, napközben plusz 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.