2023.04.05. 17:30:00 7217 261

Kedveskedj a húsvéti nyuszinak szuperegyszerű répatorta-muffinnal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A télapó tejet és kekszet kap a csokimikulásért cserébe? Hát a nyuszinak mi jár a hímestojásokért? Természetesen répából készített finomság! A répatortát megenni nekünk is ér, hiszen ez a zöldségünk remek rostforrás, viszont az alaprecept szerint szükséges cukormennyiséggel kezdenünk kellene valamit…

Húsvéti répás sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti répás sütemény

A tojásos és sonkás ételek mellé nem csak a torma a kötelező elem a húsvéti asztalon, de a felejthetetlen répatorta is az! Ki önmagában, ki mázzal (vagy finom krémmel) készíti, de egy biztos a dió és a répa kettőse igazán egyedi ízt és állagot kölcsönöz ezeknek a süteményeknek. Hogy a legkisebbek számára is önkiszolgálós lehessen a kínálótál, süthetjük muffin formájában is!

Diós-répás muffin

Hozzávalók:

1/2 cs. dió
1 1/2 cs. univerzális liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 és ¾ cs. hámozott és reszelt sárgarépa
1/2 cs. barna cukor
1/4 cs. kristálycukor
2 db nagy tojás
1/2 cs. olaj
2 ek. friss narancslé
1 tk. reszelt gyömbér
1/2 tk. őrölt fahéj
1/4 tk. só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra, és a 12 db tavaszi papírkosárral béleljük ki a sütőformánkat. Az előzőleg világosra pirított diót vágjuk durvára vágjuk.
Egy közepes keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval.

Egy másik, nagyobb tálban keverjük össze a cukrot, az olajat és a narancslevet, majd üssük bele a tojásokat is ebbe a tálba. A lisztes tál tartalmát öntsük bele ebbe a nagyobb tálunkba a gyömbér hozzáadásával együtt. Végül a sárgarépa és a dió hozzáadása után alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat.

A tésztával ezután töltsük fel negyedéig a muffinsütő bélelt mélyedéseit, majd süssük szép aranybarnára a süteményeket kb. 22-25 perc alatt. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a belseje is jól átsült-e már, alkalmazzunk tűpróbát.
A megsült minitortácskáinkat hagyjuk rácson kihűlni mielőtt tálaljuk, vagy tovább ízesítjük.

Tippek a muffinok dekorálásához:

A muffinok tetejére csorgathatunk cukorral kikevert sajtkrémet, amit kedvünk szerint tovább ízesíthetünk vaníliával vagy a sütemény tésztájával harmonizáló fűszerekkel is. A sajtkrémbe belenyomkodhatunk kis húsvéti marcipánokat, díszítőcukrokat: a sárgarépa mellett az apró húsvéti tojások is nagyon mutatósak lesznek. Aki szeret kicsit pepecselni a sütés során, nyugodtan töltse be a sajtkrémet habzsákba, és töltse meg ezzel a finom krémmel egyesével a muffinokat.

A minitortáink tetejét belemárthatjuk olvasztott fehér, tej- vagy étcsokoládéba is. Mielőtt a csokimáz megszilárdulna, szórhatunk rá durvára vágott diót, mandulát, illetve pisztáciát, de aszalt gyümölcsökből is apríthatunk fel díszítésként a muffinok tetejére egy keveset.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...