2024.02.05. 17:45:32 7085 242

„Kedvenc” gyerekmeséink – Rajzfilmek, amelyekkel ki lehet üldözni a világból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor még nem volt gyerekem, azt gondoltam, hogy az én kicsikém még hírből sem ismeri majd a televíziót, csakis könyvekben látja majd a népszerű mesehősöket, és maximum a diavetítés lesz az egyetlen mozis élménye jó sokáig. Hát mondanom sem kell, hogy ez nagyon nem így történt.:)

Mesenézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mesenézés

Az elsőszülöttnél viszonylag sokáig tartottuk magunkat a fentiekhez (mínusz a diavetítés, mert az a mai napig a bakancslistát „feladatok” között szerepel), ám az ikrek megszületésével, hogy is mondjam, elszabadult a pokol. Gyakran, sőt, inkább túl gyakran hívjuk segítségül a képernyőt, mint bébiszittert. Mentségünkre legyen mondva, hogy a napi olvasott mese is megvan, úgyhogy igyekszünk kialakítani valamilyen egyensúlyt. De tény, hogy mindegyik apróságnak megvan a maga kedvence. A kisasszony a Tesz-Vesz város lakóit bírja, a vele egyidős fiúcska Bing nyusziért rajong. A nagyfiút már a komolyabb műsorok érdeklik, nem ritka, hogy valamilyen természetfilmet néz. De azért a Lármás család rikácsoló tagjait ő is kedveli (sajnos, de erről majd lentebb). És akarva-akaratlanul, nekünk, szülőknek is meglettek a magunk kedvencei, és kevésbé szívlelt (és akkor finoman fogalmaztam…:)) meséi az utóbbi időszakban. Hogy melyik mesével lehet kikergetni egy szülőt a világból? Hát íme, néhány a „favoritok” közül!

SpongyaBob kockanadrág

Amilyen aranyos szeretne lehetne, olyan bugyuta bír lenni ez a kedves kis tengeri szivacs. Amennyire lehet, kerüljük, és még csak véletlenül sem kapcsolunk oda, ahol éppen ez megy.

Peppa malac

Hát, Peppáról sok mindenkinek megvan a véleménye, és nem éppen a leghízelgőbb. Sokszor keveredik érdekes helyzetekbe, és nem igazán lehet eldönteni, hogy tanítani is szeretné a gyerekeket, vagy csak lekötni őket a furábbnál furább történésekkel.

TotálDráma ráma

Az idősebb korosztály mesefilmje, valótlan szituációkkal, nem egyszer félelmetes mozzanatokkal. Nem mondom, hogy a Tom&Jerry bizonyos részei nem furák felnőtt fejjel nézve, de számomra ez az egyik olyan mese, amit inkább nem nézetek a gyerkőcökkel.

Gumball csodálatos világa

Egy finoman szólva is furcsa család napjait követi a sorozat, ahol a 12 éves, mindenek felett optimista, de a 0 veszélyérzettel rendelkező Gumball keveredik érdekes helyzetekbe. Ez első hallásra nem is vészes, ám ha elmondom, hogy egy lábakat növesztett aranyhal is fontos szerepet kap, akkor azért érezzük a helyzet súlyosságát, ugye?

Bogyó és Babóca

Bevallom, engem meglepett, hogy ezt a mesesorozatot nem lehet szeretni. Pedig vannak szülők, akik nem bírják elviselni a két kis bogárkát és barátaikat, sem mesefilm, sem könyv formájában.

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...