2022.05.13. 08:00:33 6195 222

Kedvenc balatoni karikánk - Kerékpárral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha Balaton, akkor bicikli. Legalábbis nálunk ez most már évről-évre így van. Aligha indulunk el a kedvenc kétkerekű járgányunk nélkül a magyar tengerhez, és mivel többnyire inkább kerékpározunk, mintsem fürdünk a vízben ezért a május lett a kedvenc hónapunk a tó meglátogatásához.

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

A tihanyi kompátkelős kiskör

Nekünk ez a kedvenc egynapos körünk, amit vígan lehet teljesíteni, még akkor is, ha nem vagy edzésben. Mi két pici gyerekkel is megcsináltuk, az egyik mindössze 10 hónapos volt. Indulásnak a balatonfüredi hiper teszkó parkolóját javasoljuk, innen pedig irány Tihany!

Balatonfüredről Tihanyig pont kellemes bemelegítő távot tekerhetünk le, majd ott komppal átkelhetünk a vízen, és Szántódtól Aliga felé indulhatunk. Balatonaligán a hegyre felérve valószínűleg tartani fogtok egy pihenőt, mert egyrészt megmásztatok egy irdatlan emelkedőt, másrészt gyönyörű lesz a panoráma. :)

Aliga után mi Kenesén szoktunk legközelebb megállni, itt akár egy késői ebédet is megejthetünk, több étterem is van a parton.

Ezután jön Fűzfő, Almádi és Csopak - mire ideérünk, már biztosan érezni fogjuk a balatoni lázat, élvezzük ki a kellemes biciklis utakat, mert Füred előtt vár minket egy “sunyi” emelkedő, ami nem túl meredek, de nagyon hosszú...

Szerencsére utána Füreden lehet egy jót ejtőzni, és az autó is a közelben van. :)

Alapvető kerékpáros felszerelés

Egy hátizsáknyi cuccot mindenki elbír a túra alatt, amibe a következők kerüljenek: - pénz és iratok, természetesen - esőkabát (de ha napsütötte idő várható biztosan, akkor ezt kihagyhatjuk) - víz, lehetőleg több kisebb flakonnal - könnyebb elhelyezni és utántölteni - defektjavító készlet vagy tartalék belső és pumpa, akkor is, ha nem tudjuk megjavítani, más túrázók meg fognak állni segíteni - vízhatlan (villámzáras) zacskó, ha eső lenne, a telefonnak, pénznek, iratoknak - kerékpáros szerszámkészlet - láthatósági mellény, ha besötétedik vagy elered az eső

További tippek

Működik a fék és a világítás? Van csengőd? A kerék fel van pumpálva? A válaszod igen volt? Szuper, akkor indulhatsz is! Itt összegyűjtöttünk mindent, ami ahhoz szükséges, hogy a kerékpár készen álljon a bringa szezonra.

Sajnos már volt balesetünk kerekezés közben, ezért bármennyire is poénosnak tűnik, ne fogjuk meg az előttünk haladó vállát és ne menjünk túl közel egymáshoz, hanem tartsunk tisztes követési távolságot, főként főutak közelében és nagy lejtőknél. Fő a biztonság.

Jó utat mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.