2021.10.27. 17:30:00 7999 285

Kávé 1x1: Túl sok vagy még egészséges? Mérd csészével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

3+2 és dupla kávé? No nem utazunk el mulatós vizekre, de ami sok, az sok! A kávé az egészséges fogyasztási mértékig nagyon jót tesz nekünk, de sajnos könnyen túlzásba is lehet vinni. Te tudod, hol a határ?

Egy csésze frissen őrölt kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy csésze frissen őrölt kávé

A kávé számos agyi funkciót élénkít és még az állóképességünket is növelheti. Kevésbé közismert tulajdonsága, hogy rost tartalmának köszönhetően még a jóllakottság érzetünket is fokozza.
A mértékkel fogyasztott kávé még abban is segíthet, hogy bizonyos betegségek kockázatát csökkentsük és tovább élhessünk.

A túlzásba vitt koffein fogyasztás hatásai

Amikor a testünk kifáradt és inkább pihenésre lenne szüksége, ne pörgessük fel feleslegesen sok-sok koffeinnel, mert könnyen a visszájára sülhet el a dolog. A túl sok kávé elfogyasztása már rövid távon is okozhat problémákat: az alvászavar és a migrénes fejfájás okozója is lehet a szervezetbe vitt túl sok koffein. A szapora pulzusszám és a gyomorpanaszok ugyancsak gyakori tünetek.

Mennyi kávé fogyasztása egészséges?

Ezt igazából csak te tudhatod abból, hogy a nap folyamán elfogyasztott csésze kávék után figyeled tested reakcióit! A koffein ugyanis eltérő mértékben vált ki hatást a különböző egyének szervezetében.
Általánosságban elmondható, hogy az egészséges felnőttek napi megengedett koffein adagja 400 milligramm. Ez a kávé erősségétől függően úgy 4-5 csészényinek felel meg a fekete italból. Ha neked ennyi kávétól már szaporábban ver a szíved vagy nehezen megy az elalvás, állj meg a napi 3 csészénél.

Amikor azon kapod magad, hogy bizonyos kávémennyiség szükséges ahhoz, hogy napi szinten “életben maradj”, akkor már több, mint gyanús, hogy egészségtelen szintre léptél kávézási szokások terén. Ilyenkor az ebéd utáni csésze kávé után inkább másféle forró italt - pl. zöld tea - igyál csak.

Forrás: www.speed-fit.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...