2021.11.13. 08:32:58 6658 236

Karácsonyra készítsd magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony mindig nagyon szép és izgalmas ünnep. Mégis némi feszengéssel fűszerezve várjuk, mert a hétköznapi rohanás rányomja a bélyegét a hangulatunkra. Illetve az ajándékozás is kissé feszélyez mindenkit. Szeretnénk mindenből a legjobbat adni, és valóban örömet szerezni a kedveseinknek. Ez, lássuk be, manapság nem könnyű. Amikor a negyvenhetedik csomag zokni, nyakkendő kombó landol a gardrób mélyén, a hetvenharmadik üvegcse parfüm mellett, amit biztos, hogy soha többé nem fogsz onnan előásni, hát néha úgy érzed feladod...ezt a karácsony dolgot sem neked találták ki.

Karácsonyi csináld magad - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi csináld magad

Gondolom jártál már hasonló cipőben. Mégis mit tegyél, hogy ha már neked nem sikerült "megnevelned" a családot és biztos vagy abban, hogy nem találják el, igazából mit is szeretnél, legalább te ne okozz csalódást nekik? Mondjuk az ötleteinket!

Érdemes alaposan végiggondolni, mennyi mindent vásárolunk ilyenkor tényleg fölöslegesen, ajándék címén. A legtöbb ilyen felesleges ajándékot pedig már vissza sem tudjuk juttatni a boltba. Tovább ajándékozni meg kellemetlen, legalábbis addig, amíg az ajándékozó meg nem feledkezik róla, akkor talán nem fogunk lebukni. Ne kerüljünk ilyen kellemetlen helyzetbe. Sem ajándékozóként, sem pedig ajándékozottként. Igyekezzünk olyan meglepetést készíteni, amivel tényleg a másik számára érték jön létre.

Saját készítésű tároló eszközök és lakberendezési tárgyak

A lakás sosem lehet eléggé rendben. Ez tény! Bárki, akinek csak lakása van, az ezt határozottan meg fogja erősíteni. A rend létrehozásához elengedhetetlen eszközökre van szükség. Ezek egyike pedig a különféle tárolóeszközök széles spektruma. Kartondobozokból is remek tárolókat készíthetünk. Festéssel, ragasztással díszíthetjük őket, amitől egyedivé és a lakás díszeivé válhatnak. Nem kell itt óriási dobozokra gondolni. Néhány ízlésesen dekorált kisebb doboz az íróasztal vagy a komód éke lehet. Apróságoknak, ékszereknek kiváló tárolói. Kis papírfonású vagy akár vesszőből font kosarakat is barkácsolhatunk. Illetve textilből is varrhatunk piperecikk tárolókat a fürdőszobába.

Kerámiák és festmények

Nem nagy ördöngösség. Ma már nem kell otthon pepecselnünk és nyakig agyagban, meg festékben úsznunk, ha saját készítésű ajándéktárggyal szeretnénk meglepni valakit. Kifejezetten erre felkészült műhelyek várják a lelkes alkotókat. Miért ne próbálhatnánk ki ezeket, akár a gyerekekkel egy-egy kellemes délutánt eltöltve ilyen műhelyekben? Érdekes, látványos és profi segítséggel remekelt alkotásokkal készülhetünk a karácsonyra. Új technikákat próbálhatunk ki. A gyerekek is elengedhetik a fantáziájukat és biztonságos körülmények között, minden szükséges támogatással és óvintézkedéssel próbálgathatják a kézműveskedést.

Nem csak kifejezetten személyre szóló, egyedi ajándékot kap a kiszemeltünk, hanem mi is átélhetjük végre teljes egészében az alkotás örömét. Biztosak lehetünk abban, hogy az ajándékunk nem lesz a lakás legmélyebb zugába rejtve, hanem büszkén fogják a vendégeknek megmutatni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?