2020.11.28. 09:05:46 9039 212

Karácsonyi SK girland - Öltöztesd díszbe a nappalit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A műanyag díszek mellett felüdülés a szemnek néhány természetes anyagból készült dekorációt is látni. A tobozok és egyéb termések, na és persze a zöld fenyőág illata mesés! Ha a fagyöngy is a kedvenceid közé tartozik, akkor a most következő, stílusosan romantikus karácsonyi füzérdekoráció szintén el fogja nyerni a tetszésedet!

Fagyöngy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyöngy

Az élettelent élővel keverni külön művészet, de mindenki próbálkozzon bátran, ha a fantáziája úgy kívánja. Mi most a csupa természetes anyagokból készíthető, egyedi dekorációkra fogunk összpontosítani apró trükkjeink segítségével:

  1. A hosszabb, rövidebb ágakat (fenyő, nyír, páfrányok vegyesen) ragasszuk vagy drótozzuk össze! A kábelkötegelő is praktikus megoldás lehet a vastagabb ágaknál. A díszítendő felület – kandallópárkány, ajtó- és ablakkeret, tükrök szegélye – közepétől két oldalra induljunk el a füzérünkkel, kétoldalt leomló hatásra törekedve.
  2. Egyedi alap készülhet csupa bogyós eukaliptuszból is, de különlegessége miatt elegendő a fenyőágak közé csempészni ebből egy keveset. A növény borsos ára miatt leginkább az érdekes küllemű termését szoktuk alkalmazni díszeinkhez.
  3. Aki a hortenziát kiszárítja, annak gyönyörű ünnepi díszítése lehet! Ehhez a hosszabb szárral levágott virágokat 1 hétig fejjel lefelé lógatva kell felakasztanunk. De a nyírfagallyak, a változatos bogyós termések - pl. csipkebogyó - mellett a rózsaszín bors és a mimóza (virága és tollas ágai szintúgy) is tökéletes társai lehetnek a különböző fenyőágakból készített alapunknak.
  4. Otthonunk akkor nyújt majd harmonikus hatást, ha a többi díszünk is a füzérben megtalálható fő alapanyagok felhasználásával készül:
  • Rendezzünk el néhány ágat és gallyat az ünnepi vázánkba, amik közé beletűzdelhetjük a színesítő virágokat, díszes ágakat. Gyönyörű lesz ezzel a virágos dísszel az asztalunk!
  • A koszorúalapon az óramutató járásával megegyező irányban körbe haladva rögzítsük fel először ugyanúgy a zöld és leveles ágacskákat, majd a girlandunkkal harmonizáló dekorációs elemeket is beletűzdelhetjük, kerékhatásra törekedve. Az alapunk itt lehet a klasszikus moha is.

A dekorációink alapanyaginak beszerzésénél egy nagyon fontos jellemzőt vegyünk mindig figyelembe: A növények legyenek rendesen kiszárítva, nehogy a felesleges nedvesség hatására idő előtt tönkre menjen a gyönyörűen összeállított alkotásunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...